„Parodos atidarymas dailininkui yra labai svarbi data, nes gali pamatyti savo kūrybą kitoje šviesoje. Šiemet visa tai sutapo ir su mano, kaip kūrėjo, asmeniniu 55-erių metų jubiliejumi. Vis dėlto nesinorėjo eksponuoti tik savo darbų, nes jau dvidešimt metų aktyviai dirbu su menininkais ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Danijos, Norvegijos, Vokietijos, Gudijos, Karaliaučiaus krašto, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Indijos, Indonezijos, Nigerijos, Gruzijos, Armėnijos bei Slovakijos. Parodoje „Juozas ART“ galerijoje dalyvauja beveik visi 2009 – 2014 m. Nidos ir Prerovo tapybos plenerų dalyviai“, – jubiliejinę savo ir kūrybos draugų parodą pristato S. Kruopis. 

Pagrindinis parodos akcentas – meno kūrinių dėlionė iš skirtingų dailininkų, tačiau vienodo formato kūrinių, kurie ir suteikia pagrindinį idėjinį toną visai parodai, tarsi atveria naujo požiūrio į meno kūrinius nišas. Kaskart šis, iš daugiau nei šimtas darbų sudėliotas kūrinys, įgauna vis naujų prasmių, nes darbai gali būti sudėliojami kita tvarka, taip sukuriant ne tik naują vizualinį efektą, bet ir kitų prasmių. Pirmą kartą šioje originalioje ir kontrastingoje ir stiliumi, ir atlikimo technika kompozicijoje su kolegų darbais susipina ir penkiolika paties S. Kruopio tapytų drobių.

„Ši iniciatyva – kaip tiltas, jungiantis menininkus, nes ne visi turi galimybių ir gebėjimų atsiskleisti, parodyti savo meną. 1995 metais Nidoje prasidėjęs tarptautinis tapybos pleneras (menininkų stovykla) „Nidos ekspresija“ praplėtė savo kūrybinius horizontus. Sukaupta gausi, apie 800 meno kūrinių tapybos, grafikos, objektų kolekcija, kuri nuolat keliauja. Parodą „Juozas ART“ galerijoje eksponuosime iki kovo mėn. pabaigos, o balandžio 15 d. ta pati paroda, tik šiek tiek mažesnės apimties, bus pristatyta Austrijoje, privačioje „Daliko“ galerijoje, Krems mieste“ – apibendrina jos iniciatorius S. Kruopis.

Parodos dalyviai: Bronius Leonavičius, Arvydas Stanislavas Každailis, Rimantas Dichavičius, prof. Linas Julijonas Jankus, Jonas Maldžiūnas, Henrikas Čerapas, prof.Arvydas Šaltenis, Gintas Vaičys, Juozas Pranckevičius, Gintaras Palemonas Janonis, Arturas Savickas, Jonas Lenkutis, Algirdas Taurinskas, Ramūnas Čeponis, Andrius Miežis, Džiuljeta Čebatoraitė, Kristina Daniūnaitė, Rūta Eidukaitytė, Aistė Gabrielė Černiutė, Silvija Drebickaitė, prof. Antanas Visockis, Vija ir Rimtas Tarabildos, Ramūnas Dagys, Skaidrė Butnoriutė, Kazys Kęstutis Šiaulytis, Gediminas Beržinis, Dalvis Udrys, Arvydas Kašauskas, Kazys Bimba, Sigita Adomavičienė, Gintaras Zubrys, Giedrius Bagdonas, Asta Jančiauskaitė, Dalia Genovaitė Mažeikytė, Linas Gelumbauskas, Danielius Rusys, Eugenijus Nalevaika, Marius Valančius, Gintaras Pankevičius, Voldemaras Barakauskas, Kornelijus Užuotas, Edmundas Birgėla, Bronislava Lapinskienė, Edita Stankevičiutė, Saulė Urbonavičiutė, Vytenis Bazaras bei kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)