Pasveikinusi į pristatymą atvykusius svečius, F. Murnaghan pasidžiaugė kasmet vis didėjančia mugės apimtimi, pakvietė vaišintis įvairių šalių ambasadorių pagamintais gardėsiais ir gėrimais.

Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės organizacinio komitero narė Birutė Vizgirdienė džiaugėsi, jog šiemet mugė – devintoji. Jos teigimu, iki šiol nuo pradžių, 2003-ųjų metų į fondą įplaukė du milijonai litų. Anot jos, tai – didelė suma tiems, kuriems labiausiai reikia pagalbos. Renginį kasmet organizuoja daugiau nei 30 tarptautinių bendruomenių, padedant 500 savanorių. Kasmet mugėje apsilanko daugiau nei 5000 žmonių.

Į renginį buvo pakviesta ir žmogaus teisių ambasadorė Nomeda Marčėnaitė taip pat pabrėžė kilnios akcijos svarbą ir džiaugiasi galėdama prisidėti prie idėjos. N. Marčėnaitę piktina visuomenėje skleidžiami mitai apie vaikus iš globos namų, kuriems esą valstybė skiria po 2000 litų kas mėnesį. Moters kalbėjo, jog yra daugybė žmonių, kurie tokiais mitais patiki, o galiausiai nusisuka nuo tų, kuriems iš tiesų be galo reikalinga pagalba.

Šventinius suvenyrus šįkart Airijos ambasadorės rezidencijoje pristatė ir pati F. Murnaghan, vaišinusi airiška kava ir šokoladiniu pyragu. Ant Kinijos reprezentacinio stalo susirinkusieji galėjo rasti ne tik žaliosios arbatos, bet ir tradicinių kinų skanumynų, Kanados, Danijos, Japonijos ir kitų šalių stalai taip pat buvo nukrauti šventiniais skanumynais, gėrimais ir papuošalais. Estijos ambasada šiemet siūlys įsigyti ne tik pyragų, bet ir iš kadagio pagamintų tradicinių estiškų stalo padėkliukų. Ant jų uždėjus šiltą lėkštę ar puodą akimirksniu kadagiu pakvimpa visas kambarys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją