Kaip BNS sakė kultūros atašė Prancūzijoje Mėta Mikelaitienė, lietuvių kalba šioje mugėje pristatoma antrą kartą. Trečiadienį prasidėsianti mugė truks iki šeštadienio, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Šiemet savo ir kitų Lietuvos leidėjų leidinius į mugę atvežė Lietuvių kalbos institutas. Su lietuvių kalba ir jos mokymosi galimybėmis mugėje supažindins spalvingi Lietuvos instituto parengti lankstinukai, bus pristatyti naujausi lietuvių kalbos žodynai, vadovėliai užsieniečiams, kompiuterinės mokymosi programos ir lituanistikos darbai.

Mugės metu bus parodytas ir filmas apie garsiausius Lietuvos kalbininkus "Būti kalboje", sukurtas paminėti lietuviškos spaudos atgavimo lotyniškais rašmenimis 100-mečiui. Dokumentiniame filme pateikiami interviu su žymiais Lietuvos profesoriais, dirbusiais ypatingomis, kartais net grėsmingomis sovietmečio sąlygomis - Aleksu Girdeniu, Vytautu Vitkausku, Klementina Vosylyte, Vytautu Ambrazu, Vitalija Maciejauskiene, Algirdu Sabaliausku, Aldonu Pupkiu, Rita Miliūnaite, Zigmu Zinkevičiumi, Jolanta Zabarskaite, Vytautu Zinkevičiumi.

Paryžiuje mugės metu taip pat bus rengiami trumpi lietuvių kalbų kursai, kuriuose norintys galės susipažinti su lietuvių kalba. Stende talkins Paryžiaus Rytų kalbų ir civilizacijų instituto studentai.

Lietuvių kalbos pristatymą šioje mugėje remia Kultūros ministerija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją