Dešimtys galerijos langų skaidrų stiklo atspindį pakeitė geltonos spalvos plėvelėmis taip atskiroms erdvėms sukurdamos ypatingą spalvos vientisumą ir apšvietimo sprendimus, išryškinant ekspozicijoje pateiktus jau žinomus ir visiškai naujus, specialiai šiai parodai sukurtus darbus.

Galerijos lankytojus stebino iš statybose naudojamų pastolių sukurta instaliacija „Akrobatas“, joje menininkas įpynė stiklo plokštės bei video projekciją, o dalį pačių pastolių apklijavo holografiniu lipduku. Taip, gana elementarų objektą paversdamas fantazijos elementu.

Magiškas akimirkas ir lengvą nuostabą sukeliantys darbai provokavo pajusti kaip įprasti objektai gali pavirsti vientisu stebuklu, sukurtu šešėlių, ekrano, holografinės inscenizacijos, atspaudų, struktūros, levitatoriaus, foto objekto, filtro, draperijos ar iliustracijos pagalba.

„Mano paroda apmąsto melo fenomeną. Pasirinkau tai dėl to, kad tai yra daugelį gyvybės formų vienijantis reiškinys. Retrospektyviai žvelgdamas į savo senus darbus, matau, kad ši tema dažnai atsiranda mano kūryboje. Melas yra išlikimo strategija, vienijanti daugelį gyvų būtybių. Šio projekto dėka teko reziduoti Nidos meno kolonijoje, kur mėnesio rezidencijoje ir buvo sukurta paroda, o vėliau ir keletas visai naujų kurinių.“,- DELFI pasakojo menininkas Tomas Martišauskis.

Galerijos „POST“ vadovas Andrius Pukis džiaugėsi, kad į parodų atidarymus ateina vis daugiau jaunimo, kurie pamato kokybiškus projektus, kuriuos remia Lietuvos kultūros taryba ir miesto savivaldybė. A. Pukis pasakojo, kad tai ilgai ir nuosekliai ruošta paroda:

„Tomo Martišauskio kūryba analizuoja tam tikras archetipinio mąstymo formas arba bando apmąstyti archetipus pasitelkdama aktualias ir šiuolaikiškas priemones. Menininko parodos visada stebina savo netikėtumu ir intelektualiomis koncepcijų sąrangomis. Ekspozicija visiškai pakeitė galerijos erdves įvesdama geltoną emociją apšvietime. Tai – iliuzijų paroda su lengva ironija, bet apmąstanti svarbius žmogaus buvimo aspektus.“,- DELFI teigė A. Pukis.

Iki šių metų pabaigos „POST“ galerija taip pat pristatys skulptoriaus Žilvino Landzbergo projektą bei garso meno renginių ciklą. Menininko Tomo Martišauskio paroda „Habas“ veiks iki gruodžio 2 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)