Prasidedant jubiliejiniams metams, Vytauto Kernagio fondas pristatė renginius ir leidybinius projektus, skirtus Maestro gimimo jubiliejui pažymėti.

Po dviejų savaičių Palangoje prasidės pirmasis koncertinis turas po Lietuvą. Jis vadinsis „Vytautas Kernagis. Kitoks koncertas“. Jame skambės V. Kernagio dainos džiazo ritmu. Pagrindinis turo koncertas vyks kovo 15 d., minint trečiąsias maestro mirties metines, Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Antrasis turas vadinsis „Vytautas Kernagis. Gyvai“. Jo metu žiūrovams iš didžiulių ekranų dainuos pats dainius, o jam scenoje gyvai akomponuos Andrius Kulikauskas su grupe. Šie koncertai atidarys vasaros sezoną – Palangoje, Nidoje.

Antrojo koncertų turo Palangoje vasaros sezono atidarymo šventės metu taip pat bus įamžintas artisto, kuris čia dažnai koncertuodavo ir itin mėgo Palangą, atminimas. Alėja nuo Birutės gatvės iki legendinio „Anapilio“ muzikos klubo bus pavadinta Vytauto Kernagio alėja.

V. Kernagio atminimas bus įamžintas ir sostinėje. Paminklu – natūralaus dydžio suoliuku su atremta į jį gitara. Bronzinis suoliukas bus atidengtas sostinės Gedimino prospekte (V. Kernagio laikais vadintame „Brodu“), šalia Lukiškių aikštės, prieš Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Būtent toje vietoje sovietmečiu iš tiesų stovėjo tokio dizaino suoliukas, ant kurio V. Kernagis su draugais mėgo sėdėti ir brazdinti gitara. „Ant suoliuko-paminklo bus galima prisėsti. Tiesą sakant, net ir kviečiame ant jo sėdėti“, - sakė paminklo projektą pristatęs Vytautas Kernagis jaunesnysis. Suoliukas bus atidengtas rudenį per „Sostinės dienas“.

Gegužės 19 d., per V. Kernagio gimtadienį, sostinėje ant Kaštonų gatvės antorjo namo bus atidengta atminimo lenta. Šiame name maestro gyveno iki 1980 metų. Jame iki šiol gyvena jo mama ir sesuo.

Dar vienas siurprizas gerbėjams – turistinis maršrutas „Vytauto Kernagio Vilnius“, rengiamas kartu su Vilniaus miesto savivaldybe. Jame – 19 vietų Vilniuje, vienaip ar kitaip susijusių su Vytauto Kernagio gyvenimu: tai ir Vilniaus „Brodas“, ir atminimo lenta ant namo, ir kitos dainininko pamėgtos vietos.

Iki artisto gimtadienio melomanų ir gerbėjų laukia ir nemažai naujų leidinių: ilgai laukta knyga, kurioje – daugiau nei 100 V. Kernagio dainų su natomis; CD diskų serija, kuri pradėta leisti po maestro mirties ir sulaukusią didžiulio populiarumo. Šiemet klausytojus pasieks kompaktinės plokštelės „Vytautas Kernagis. Vaikams“, „Vytautas Kernagis. Kine“, „Vytautas Kernagis. Gyvai“, „Vytautas Kernagis. Pirmieji II“. Bus išleistas pirmasis Vytauto Kernagio DVD „Paskutinis Dainos teatro koncertas“. Taip pat bus išleistos ir visos Dainos teatro plokštelės specialioje dėžutėje, taip surenkant į vieną visą šio įsimintino etapo kūrybą.

Rudenį pasirodys ir Vytauto Kernagio fotoalbumas bei bus surengta retrospektyvinė paroda. Bus išleista ir jo dainų natų knyga.

Vytauto Kernagio fondas, įkurtas po garsaus artisto mirties, ne tik stengiasi įamžinti maestro atminimą, iš užmaršties prikelia ir perleidžia įrašus su dar negirdėtomis ar senomis geromis dainomis, bet ir telkia paramą onkologinėmis ligomis sergantiems. Nuo veiklos pradžios šiam tikslui skirta daugiau nei 200 tūkst. geradarių suaukotų lėšų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją