Šventinis koncertas yra projekto „Praeities ir dabarties muzika Lietuvos – Islandijos dialoge“ dalis. Projekto organizatoriai VšĮ „Kintai Arts“ drauge subūrė žinomus muzikos atlikėjus iš Lietuvos ir Islandijos, kuriuos vienija panašus požiūris į muzikos pasirinkimą ir atlikimą, dalyvavimas įvairiuose meniniuose projektuose, skirtingų socialinių grupių įtraukimas į projektus bei bendradarbiavimas su kitų sričių menininkais.

Islandija pirmoji iš Vakarų valstybių 1991 m. vasario 11 d. Altingo (parlamento) sprendimu pripažino Lietuvos nepriklausomybę. Minėdami šią svarbią mūsų valstybei sukaktį ir siekdami palaikyti abiejų valstybių bendrystę, koncerto dalyviai atliks bendrą muzikinę programą, kurioje skambės šiuolaikinių ir praeities lietuvių bei islandų kompozitorių kūriniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją