Tradicinę šventę rengianti Žagarės regioninio parko direkcija ragina visus apsirengti vyšnine spalva arba bent jau turėti vyšnias simbolizuojantį aprangos akcentą.

Žagarė, vienas seniausių Lietuvos miestų, garsėja ne tik šiame krašte augančiomis ypatingomis vyšniomis, eikliais žirgais, unikaliu kraštovaizdžiu, archeologijos atradimais, bet ir Žagarės vyšnių festivaliu, pritraukiančių tūkstančius žmonių iš visos Lietuvos.

Sulaukęs didelio susidomėjimo Vyšnių turgus vilios ir šiemet. Amatininkai, liaudies meistrai, ūkininkai pristatys savo krašto istorinį, kultūrinį ir kulinarinį paveldą. Šventės lankytojai galės paragauti rūpestingai paruoštų Žagarės krašto patiekalų, gaminamų rankomis tradiciniu būdu, išgirsti jų atsiradimo istorijų, stebėti jų gaminimo procesą.

Penktadienį vyks filmo "Rudens šauklių valdose", skirto Lietuvos regioninių parkų 20-mečiui, pristatymas Žagarės kultūros centre. Vakare - šventinis koncertas "Cherry Jam" Žagarės dvaro parke.

Šeštadienį vyks Kaliausių ralis iš Žagarės dvaro parko į Žagarės regioninio parko vyšnių sodą, kur auga prieš porą metų pasodintos vyšnaitės.

Vienas iš pagrindinių šventės akcentų bus kraštiečio operos solisto boso Vaclovo Daunoro kamerinės muzikos vakaras. Vėliau - koncertas "Vyšnių zapte", kuriame dalyvaus "Tele Bim Bam", "Poliarizuoti stiklai", "Antis", Donatas Montvydas.

Šiais metais tęsiama tradicija bendradarbiauti su užsienio šalių menininkais, bus svečių iš Rusijos ir net iš tolimosios Australijos. Šventės lankytojai taip pat turės progą dalyvauti golfo pamokose, stebėti trialo šou, grožėtis kaliausių madų šou.

Sekmadienį žiūrovus kvies šunų lenktynių "Agility" finalas, vėliau - Žagarės vyšnių festivalio Pasaulio taurė Žagarės žirgyno hipodrome.

Pasak Žagarės regioninio parko direktoriaus Mindaugo Balčiūno, žmonėms vertėtų į Žagarę atvykti kelioms dienoms, kad pajustų festivalio dvasią. Būtina, kas neragavę, paskanauti Žagarės vyšnių, o kas nematę, aplankyti Žagarės dvaro rūmus. Pajutę, paskanavę ir pamatę Žagarės vyšnių festivalio ypatumus, susipažinę su Žagarės regioninio parko vertybėmis, žmonės nori dar kartą būtinai čia sugrįžti.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją