Tai penktadienį vykusioje iškilmingoje uždarymo ceremonijoje paskelbė žiuri pirmininkas, Berlyno festivalio atstovas Rytų ir Centrinei Europai Nikolajus Nikitinas.

Iš viso nugalėtoju pretendavo tapti aštuoni filmai.
Specialieji apdovanojimai buvo skirti dar dviem minėtos programos filmams: geriausiu aktoriumi buvo pripažintas Vladas Ivanovas iš rumunų filmo "Policija, būdvardis", o už filmo kokybę prizą gavo čekų "Užtarėjas".

Žiūrovų prizu buvo apdovanotas japonų filmas "Išėjusieji".
Paskatinamąjį prizą, kuris skiriamas jaunajam kūrėjui, gavo Maratas Sargsyanas už filmą "Lernavan".
Tarptautinės nekomercinių kino festivalių, kino teatrų ir kino platintojų tinklų organizacijos "Cicae" apdovanojimą taip pat gavo "Rytų pjesės".

Į Kanų kino festivalį nugalėjusi šiemetiniuose "Lietuvos kino žvaigždės" rinkimuose vyks aktorė Edita Užaitė, žiūrovų balsais aplenkusi Jūratę Onaitytę ir Dalią Michelevičiūtę.

Festivalio metu buvo pasiektas žiūrovų lankomumo rekordas - "Kino pavasarį" aplankė daugiau nei 54 tūkst. žiūrovų. Kino festivalio metu buvo parodyta daugiau nei 100 filmų.

Festivalis kovo 18 - balandžio 2 dienomis vyko trijuose kino teatruose - "Forum Cinemas Vingis", "Skalvija" ir "Pasaka".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją