Tapti šio renginio ambasadore žinomą lietuvę pakvietė britų ambasadoriaus žmona Sarah Hunt.

„Labai džiaugiuosi šiuo titulu, - DELFI tikino B. Nicholson. - Mano šeima yra tarptautinė. Mano vyras yra britas, vaikai lanko tarptautinę mokyklą, turime daug tarptautinių draugų, kurių pagalba galiu plačiau paskleisti žinią apie šią labdaringą mugę. Galbūt dėl to mane ir pakvietė tapti šios mugės ambasadore.“

Žinoma moteris pasakojo, kad prie šio labdaringo renginio ketina prisidėti ne tik savo knygomis, kalendoriais, bet ir kepiniais. „Šiais metais mugėje kaip tik bus naujovė - lankytojams bus pristatomi įvairių šalių maisto gaminiai. Todėl ir aš mugei ketinu pagaminti ką nors išskirtinio“, - pasakojo B. Nicholson.

„Man labai smagu, kad Vilnius turi tokį gražų renginį, kuriame susitinka tiek daug skirtingų kultūrų. Smagu, kad mugės lankytojai ne tik turi galimybę susipažinti su įvairių šalių šventinėmis tradicijomis, bet ir prisidėti prie paramos tiems, kam jos reikia labiausiai“, - apie mugę kalbėjo B. Nicholson.

Mugės pristatyme savo šalių tradicijas bei patiekalus pristatė Kanados, JAV, Nyderlandų, Maltos ordino, Prancūzijos, Danijos, Rumunijos, Italijos ir Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje atstovai.

„Kadangi mugė sulaukia didelio gyventojų dėmesio, jau kurį laiką jautėme, kad Vilniaus Rotušėje mums darosi ankšta. Šiais metais bendradarbiaudami su Vilniaus miesto savivaldybe šventinę mugės nuotaiką kursime ir lauke. Rotušės aikštėje įrengtuose nameliuose žmonės galės pasivaišinti Prancūzijos, Vokietijos, Gruzijos, Airijos, Kazachstano, Nyderlandų, Skandinavijos šalių ir JAV kalėdiniais skanėstais. Šventinę atmosferą sukurs Rotušės aikštėje papuošta Kalėdų eglė“, - pasakojo mugės organizacinio komiteto pirmininkė Sarah Hunt.

Šiais metais Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė vyks lapkričio 30 d., šeštadienį, Vilniaus Rotušėje. Vilniečiams ir miesto svečiams Kalėdų miestelyje savo šalių tradicijas mugės metu pristatys 29 valstybės ir bendruomenės, 5 tarptautinės Vilniaus mokyklos, Rotušės aikštėje vyks tarptautinė maisto mugė.

Praėjusiais metais per labdaros mugę buvo surinkta 300 tūkst. litų. Per dešimtmetį Kalėdų mugė surinko ir paaukojo per 2,8 mln. litų.

Visos Kalėdų labdaros mugės metu surinktos lėšos ir prieš renginį paaukotos rėmėjų lėšos atiteks 12 paramos gavėjų: Vilkpėdės ligoninei, Vilniaus specialiojo ugdymo centrui „Aidas“, organizacijai „Caritas“, Santariškių vaikų ligoninei, Santariškių vaikų pulmonologijos ir imunologijos skyriui, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijai „Viltis“, Kauno vaiko gerovės centrui „Pastogė“, Visagino socialinių paslaugų centrui, Rusnės specialiajai mokyklai, šeimyninio modelio vaikų globos namams „Šv. Jono vaikai“, Lazdijų socialinės globos centrui „Židinys“, Vilniaus vaikų lopšeliui-darželiui „Kūlverstukas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)