Iki šiol teatre direktoriui padėjo vienintelis pavaduotojas Vaidotas Rutkauskas.
„Mane pakvietė užimti šias pareigas ir iš karto sutikau“, – teigė L.Jonušienė.
Už teatro populiarinimą ir viešuosius ryšius būsianti atsakinga pavaduotoja apie savo darbą plačiau kalbėti kol kas nenusiteikusi. 


L.Jonušienės paskyrimas teatro direktoriaus pavaduotoja buvo netikėtas ir patiems aktoriams.
„Rinkodaros sritį gal ir reikia stiprinti, bet gal yra ir kitų kelių, kaip tą padaryti. Gal dabartinei administracijai buvo galima dar vieną pavaldinį skirti, o gavome dar vieną viršininką, nors ir už pusę etato“, – svarstė aktorius Algirdas Paulavičius. 


L.Jonušienė buvo viena iš trijų pretendentų, siekusių J.Miltinio teatro vadovo posto pirmajame Kultūros ministerijos skelbtame konkurse. 


Ji taip pat bandė laimę ir Savivaldybės skelbtame konkurse Panevėžio Dailės galerijos direktoriaus vietai užimti. Pralaimėjusi ilgametei įstaigos vadovei Jolantai Lebednykienei, antra likusi rašytoja, suabejojusi, ar konkursas buvęs skaidrus, kreipėsi į miesto merą Vitalijų Satkevičių. Miesto Tarybai nesutikus patvirtinti laimėtojos direktore, konkurso peripetijas ėmėsi aiškinti teismas. Jo verdiktas liko palankus J.Lebednykienei.

Permainos Meno taryboje

Pastarosiomis dienomis teatro darbuotojai vos spėja sekti permainas. Direktoriaus įsakymu iš vadovui patariančios Meno tarybos atstatydintos literatūrinės dalies vedėja Jūratė Urbšienė bei vyriausioji administratorė Beatričė Miškinienė. Jas pakeitė aktoriai Vytautas Kupšys ir Vidmantas Fijalkauskas. Į Meno tarybą pakviestas pagal autorinę sutartį teatre dirbantis režisierius Rolandas Atkočiūnas. 


Meno tarybai vadovaujantis A.Paulavičius prasitaria svarstantis iš jos atsistatydinti.
„Atėjo naujas vadovas, gal jam reikia naujos komandos. Norėjau atsistatydinti, bet manęs paprašė dar likti. Kol kas likau, kaip bus toliau – dar matysim“, – teigė aktorius. 


Kol teatras laukė naujo direktoriaus, dėl Meno tarybos buvo užvirusios aistros. Apkaltinę tarybą lojalumu buvusiam vadovui Rimantui Teresui, aktoriai Kultūros ministeriją perspėjo pradėsiantys streiką, jei ši neatsistatydinsianti. Tarp grasinančiųjų streiku buvo ir V.Kupšys. Kompromisas buvo rastas tarybai sustabdžius savo veiklą iki naujojo vadovo paskyrimo. 


Kad turi aktorių, stojusių prieš keliolika metų teatrui vadovavusį R.Teresą, dabartinis direktorius R.Vikšraitis pasakojo vos laimėjęs konkursą. Su teatro kolektyvu jis konsultavosi rengdamas konkursui teatro veiklos programą.

Stojo ginti archyvo

Iš administracijos patalpų į grimo kambarį persikraustęs direktoriaus pareigų netekęs R.Teresas stebisi ir dar viena naujojo vadovo užmačia teatro archyvą perkelti į rūsį. Bylų prigrūstų lentynų vietoje planuojama įrengti kabinetą naujajai pavaduotojai. 


„1996-aisiais skandalas teatre irgi buvo kilęs dėl archyvo iškėlimo. Tuomet jis vos ne į šiukliadėžę buvo metamas, buvę vadovai tiesiog neatidžiai pažiūrėjo į tokį reikšmingą dalyką. Per keturiolika metų po kruopelytę tą archyvą atkūriau. Nesuprantu, kodėl dabar jį reikia iškelti“, – teigė R.Teresas.
Anot jo, dabartinė archyvo vieta atitinka visus teisės aktuose numatytus reikalavimus. Buvęs vadovas baiminasi, kad į kitas patalpas perkeltas bylas gali paveikti netinkamos laikymo sąlygos ir bėgant laikui svarbūs duomenys būtų sunaikinti. 


„Tikrai nemaloniai reagavau į tokią naujieną. Gal nežinančiam žmogui atrodo, kad archyvą perkelti nieko nereiškia. Naujas direktorius turi daug gražių ir įdomių idėjų, tik reikia devynis kartus pamatuoti, o tik dešimtą pjauti“, – pažymi R.Teresas.

Vidaus reikalų neviešina

R.Vikšraitis apie permainas teatre nelinkęs atvirauti. Paprašęs klausimus atsiųsti raštu, vėliau teatro direktorius pareiškė į juos visai neatsakysiantis. Vadovas nepanoro paaiškinti nei naujos pavaduotojos rinkodarai pareigybės svarbos, nei kodėl svarstoma perkelti archyvą, nei pokyčių Meno taryboje. Nors J.Miltinio dramos teatras – valstybinė įstaiga, kas vyksta po jos stogu, R.Vikšraitis linkęs nutylėti, tarsi tai būtų privati bendrovė. 


„Tai teatro vidaus reikalai ir aš neatsakysiu. Kai suformuosim visą rinkodaros komandą, tada ją ir pristatysim“, – pareiškė direktorius.