Daktaras J.Kazickas antradienį vykusiame metiniame susirinkime teigė, jog kaip verslininkas mato Valdovų rūmų perspektyvą ne tik kultūriniame ir istoriniame, bet ir ekonominiame šalies kontekste.

Pasak jo, atstatyti Valdovų rūmai galėtų būti patrauklus objektas turistams, nes Vilniuje kol kas nėra ryškaus traukos taško, kokie yra kitų šalių turistiniuose maršrutuose.

Kaip pranešė fondas, kad Valdovų rūmų atstatymo idėja sulauktų platesnio pritarimo Lietuvos visuomenėje ir pritrauktų kuo daugiau investuotojų, apie ją daugiausiai rašantiems žurnalistams J.Kazickas pažadėjo penkerius metus kasmet skirti 5 tūkstančių litų premiją.

Tiek pat laiko kasmet verslininkas skirs 10 tūkstančių litų premiją žmonėms, daugiausiai prisidedantiems prie Valdovų rūmų atstatymo idėjos realizavimo. J.Kazickas taip pat pasiūlė įkurti komitetą, kuris spręstų, kaip geriausia naudoti surinktas lėšas.

Iki J.Kazicko aukos iš viso Valdovų rūmų paramos fondas buvo surinkęs virš 100 tūkstančių litų aukų ir papildomai apie 80 tūkstančių litų pasižadėjimais iki 2009 m. Seimas rūmų atstatymui paskyrė 1,6 mln., o rūmų konservavimo darbams Vyriausybė praėjusią savaitę skyrė papildomai 300 tūkstančių litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją