S. Liausos teigimu, šventė bus didelė – birželio 30 d. prasidės Kaune, o paskui tęsis liepos 1 – 6 d. Vilniuje, vyks 15 renginių ir dėl tokio masto teko atsakingai jai pasiruošti.

„Visas pasirengimo etapas reikalavo didelio susiklausymo, susidėliojimo ir todėl tikrai norime patikinti, kad dalyviai bus saugūs, apgyvendinti ir pavalgę. Taip pat svarbu žinoti, kad viską organizuoja ne koks nors specialus organizacinis komitetas, bet ir valstybės institucijos stipriai prisidėjo“, – tikino jis.

Renginiuose budės medikai

Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis tvirtino, kad Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) yra visiškai pasiruošusi suteikti visokeriopą pagalbą.

„Labiausiai noriu atkreipti dėmesį ir kreiptis į visus Dainų šventės dalyvius, kad būtų atidūs ir pasirūpintų savo sveikata, o ypač rūpintųsi vaikais. Jie turi būti tinkamai, pagal oro sąlygas aprengti, turėti galvos apdangalus ir manau, kad jeigu tvarkingai bus jais pasirūpinta, tuomet nelaimingų atvejų bus išvengta“, – kalbėjo viceministras ir taip pat prašė, kad dalyviai ir žiūrovai atidžiau stebėtų vyresnio amžiaus žmones.

A. Šešelgis patikino, kad renginiuose budės savanoriai, tarp kurių bus ir dalis turinčių medicininį išsilavinimą.

„Juos bus galima atskirti iš baltų marškinėlių su greitosios pagalbos ženklu ant krūtinės, todėl atsitikus kokiam nors įvykiui į juos bus galima kreiptis. Savanoriai žinos visą sistemą, kur kas ką daro ir operatyviai padės“, – informavo jis.

Renginiuose dalyviai ir žiūrovai raginami atkreipti dėmesį, kur stovės greitosios pagalbos automobiliai ir palapinės. Taip pat bus pasirūpinta, kad dalyviams nepritrūktų geriamo vandens, jis bus tiekiamas nemokamai.

S. Liausa paminėjo, kad visų vadovų yra prašoma, jog jų vadovaujami vaikai kitose jiems skirtų kortelių pusėse užsirašytų telefonų numerius ir pasiklydimo ar nelaimės atveju žinotų, kur kreiptis. Vadovams irgi bus išdalinti lapai su visų tarnybų telefono numeriais.

Planuojami eismo ribojimai ir pakeitimai

Vilniaus apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Saulius Klebavičius tvirtino, kad policijai teks sutelkti ypatingą dėmesį į tris pagrindinius klausimus – galimas žmonių ir eismo spūstis, užtikrinti, kad neįvyktų nusikalstamos veikos.

„Tam mes ir ruošiamės. Žinome gyvenamąsias dalyvių vietas, renginio vietų prieigose bus ribojamas transporto priemonių eismas, į ten važiuoti galės tik spec. transportas. Tiems, kurie vyks į renginius, siūlome planuoti savo keliones iš anksto, mieste naudotis visuomeniniu transportu“, – apie planuojamus eismo pakeitimus aiškino jis.

S. Klebavičius įspėja, kad šventės dalyviai turi rūpintis savo asmeniniais daiktais, nepalikti jų automobiliuose matomose vietose ir nepamiršti, kad pirmiausia patys esame atsakingi už jų saugumą.

„Galimos automobilių stovėjimo vietos priklausys nuo to, kur vyks renginys, todėl jos gali būti skirtingos – „Statyk ir važiuok“ aikštelės, prekybos centrų aikštelės, jeigu tai yra leidžiama. Taip pat bus pastatyti laikini kelio ženklai ir vairuotojai turės jų paisyti ir vykdyti tiek policijos pareigūnų, tiek renginio organizatorių nurodymus“, – pasakojo skyriaus viršininkas.

Viešasis transportas šventės dalyviams – nemokamai

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Vilkončiūtė tikino, kad savivaldybė suteikė nemokamą naudojimąsi viešuoju transportu visiems dalyviams liepos 1 – 6 d., o miesto svečiai ir gyventojai galės nemokamai važiuoti liepos 6 d.

„Pasirūpinome dalyvių apgyvendinimu Vilniaus ugdymo įstaigose, kad jie gyventų oriai. Taip pat miestas bus specialiai papuoštas, sutvarkytas. Pasirūpinta Dainų šventės renginių vietomis“, – apibendrino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)