Dainų šventės ir Muzikos kultūros paramos fondai penktadienį pristatė grandiozinį foto projektą "Mes ir Lietuva", kurio įgyvendinimas truks apie metus.

Pirmajame tokio masto leidinyje Lietuvoje bus maždaug 700 nuotraukų. Pasak rengėjų, tai nebus vien dokumentinis, arba vien meninis tikrovės atspindys. Penki žymūs šalies fotografai - Remigijus Zolubas, Zenonas Nekrošius, Edmundas Paukštė, Vytautas Širvinskas, Virgilijus Usinavičius - ketina sukurti naują, subtilų ir netikėtą šių laikų Lietuvos portretą.

Projekto vadovai jį dalina į dvi dalis. Vienoje jų šalies įmonės už 4000 litų mokestį galės siūlyti fotografams savo žmones. Taip gavus finansavimą, bus galima kurti antrąją dalį - nepažįstamų, po Lietuvą išsibarsčiusių žmonių, savaip ypatingų vietinėje arba šalies kultūrinėje erdvėje, portretus.

Sporto, politikos ir meno žmonės taip pat bus papašyti pasiūlyti įamžinti įtakingiausius ir, anot rengėjų, "aktualiausius" veidus. Šiuo metu manoma, kad knygos savikaina sieks 500 litų, o tiražas bus 2-3 tūkstančiai.

"Tai nėra knyga, kurią įsigyti galės bet kas. Turėti šį unikalų leidinį bus garbė. Taip tikimės apibrėžti jo išliekamąją vertę", - teigė Muzikos kultūros paramos fondo prezidentas Gytis Daugėla.

Beveik 500 lapų leidinys bus platinamas Dainų šventės metu, Lietuvos atstovybėse užsienyje, pasirodys knygynuose, didžiųjų miestų bibliotekose, jį bus galima užsisakyti internete.

Albumo pavadinimas siejamas su kitų metų Dainų šventės pavadinimu "Mes". Šiuo Justino Marcinkevičiaus eilėraščiu Pasaulio lietuvių dainų šventės direkcijos ir Dainų šventės fondo valdybos direktorius Juozas Mikutavičius grindžia ir šventės koncepciją, kurioje svarbiausia - kuriantis žmogus.

2002-ųjų metų Dainų šventė ketina išsiplėsti įvairovės ir turinio atžvilgiu. Organizatoriai tikisi, kad iš 7 dalių sudaroma programa bus šiuolaikiška ir kiekvienas joje ras kažką įdomaus sau. Pirmą kartą Dainų šventė Lietuvoje įvyko 1924 metais, praėjus lygiai 50 metų nuo pirmosios tokios šventės surengimo Estijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją