Juos atstovausiantys kolektyvai – „Verpeta“, „Kuršių ainiai“, „Alka“, „Mingė“, „Kuršiukai“, „Alkiukai“, „Vilnelė“, „Raskila“, „Gondinga“ – atliks gražiausias lietuviškas dainas bei šokius.

Smagiai pasišokti kartu su koncerto dalyviais galimybę turės ir publika. Pasveikinimo vakare dainuos ir garsioji lietuvių liaudies dainų atlikėja Veronika Povilionienė.

Nuo liepos 23-iosios ryto Turgaus gatvę okupuos iš visos Lietuvos suvažiavę amatininkai. Beveik du šimtai auksarankių šventės dienomis demonstruos savo talentus, siūlys įsigyti rankdarbių. Gyvųjų amatų tradicijos pristatymas – vienas iš lietuviškosios „Europiados” išskirtinių bruožų.

Beje, su mūsų krašto amatais turės galimybę susipažinti ir į šventę atvykstantis kitų valstybių jaunimas. Menų kieme net dvi dienas vyks specialūs edukaciniai renginiai, per kuriuos Lietuvos vaikai bendraamžius iš svetur mokys austi, lieti žvakes, šlifuoti gintarą, pinti kasas, velti, drožinėti medį. Per specialias šokių pamokas svečius ketinama išmokyti šokti seną lietuvišką šokį „Latrišą”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją