Šis dueto koncertas – tarsi mažoji lietuviškos muzikos smuiko ir fortepijono duetui retrospektyva – nuo J.Domarko sonatos, sukurtos 1968 m., iki D.Čemerytės ir A.Kučinsko 2008 m. sukurtų opusų. Taip pat koncerte skambės koncerto pavadinimui idėją davęs Z.Virkšo kūrinys „Į kylančią paukštę“, sukurtas 1985 m. ir Z.Bružaitės 2001–ųjų metų opusas „Keturių dermių miniatiūros“.

„Kadangi lietuvių kompozitorių muzika mūsų dueto repertuare užima ypatingą vietą, tad ir savo atlikėjiškos kūrybos 10–mečio koncertų ciklą norėjome pradėti nuo to, kas mums yra svarbu, artima ir įdomu“, – sako atlikėjai.

„Duo Strimaitis“ – aktyvūs kamerinės muzikos interpretatoriai, nebijantys iššūkių, vertinantys originalumą ir puoselėjantys profesionalumą. Duetas koncertuoja Lietuvoje bei užsienyje, rengia originalius ir konceptualius menų sintezės projektus, dalyvauja įvairiuose muzikos festivaliuose, yra išleidę dvi kompaktines plokšteles – „Pas de deux“ ir „Fratres“, nuo 2008 m. organizuoja profesionalios klasikinės kamerinės muzikos festivalį Lietuvoje – „Paežerių dvaro festivalis“.

Nors abu muzikai kartu pradėjo groti jau studijų metais – beveik prieš 15 metų Lietuvos muzikos akademijoje prof. R.Katiliaus bei prof. D.Katkaus klasėse, tačiau savo savarankišką muzikinį ansamblio kūrybos kelią skaičiuoja nuo 2001 –ųjų metų koncerto. Šia proga 2011–aisiais metais duetas užsibrėžė surengti dešimt kamerinės muzikos koncertų, pristatant skirtingas kamerinės muzikos programas. 2011 m. sausio– gegužės mėnesiais „Duo Strimaitis“ skirtingose Vilniaus erdvėse – Taikomosios dailės muziejuje, Vilniaus paveikslų galerijoje, Vilniaus rotušėje, M.K.Čiurlionio namuose pristatys penkis pirmuosius savo koncertus, kuriuose skambės klasikos šedevrai – L.van Beethoveno sonatos smuikui ir fortepijonui, romantinės ir impresionistinės muzikos opusai, šiuolaikinė lietuvių bei užsienio kompozitorių kūryba bei keletas intriguojančių premjerų.

Duetas neapsiribos vien tik smuiko ir fortepijono dueto žanru, keliuose koncertuose smuikininkas Aidas Strimaitis ir pianistė Eglė Strimaitienė muzikuos kartu su Čiurlionio kvartetu, fleitininke Viktorija Zabrodaite, klarnetininku Antanu Taločka. Koncertus pristatys ir komentuos kompozitorius Antanas Kučinskas, muzikologai Laimutė Ligeikaitė ir Viktoras Gerulaitis, viename iš koncertų Čiurlionio laiškus skaitys aktorius Petras Venslovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją