Fania Oz-Salzberger socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, jos tėvas mirė nuo vėžio. Ji taip pat padėkojo visiems, „kas jį mylėjo“.

Užuojautą jau pareiškė tokie veikėjai kaip Izraelio užsienio reikalų ministerijos atstovas Emmanuelis Nahshonas, pavadinęs rašytojo mirtį „netektimi visiems mums ir pasauliui“.

Nors A. Ozas gerai žinomas savo literatūriniais kūriniais, jis ne ką mažiau pagarsėjo kaip vienas pirmųjų ir įnirtingiausių kritikų, pasisakančių prieš Izraelio sprendimą okupuoti palestiniečių žemes, užimtas per 1967 metų Šešių dienų karą.

Pastaruoju metu A. Ozas kritikavo premjero Benjamino Netanyahu vykdomą užsienio politiką ir protestavo prieš „augantį ekstremizmą“ jo šalies vyriausybėje.

A. Ozas pelnęs daugybę apdovanojimų, įskaitant Izraelio premiją – šalies aukščiausią civilinį pripažinimą, taip pat Vokietijos Goethes premiją. Jis taip pat buvo nuolat minimas kaip kandidatas į Nobelio literatūros premiją.

Izraeliečių autorius geriausiai žinomas dėl tokių darbų kaip „Juodoji dėžė“ (Black Box), „Izraelio žemėje“ (In the Land of Israel) ir „Pasakojimas apie meilę ir tamsą“ (A Tale of Love and Darkness). Pastaroji 2002-aisiais išleista jaudinanti memuarų knyga tapo pasauliniu bestseleriu; pagal ją taip pat buvo pastatytas filmas su Natalie Portman.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)