Po plačiai nuskambėjusio „Kugelio karo“ atėjo ir deimantinio Lietuvos popscenos balso savininkės Justės Arlauskaitės eilė. Gražioji scenos diva, šiemet jau spėjusi pagarsėti ištiestu viduriniu pirštu, per „M.A.M.A“ apdovanojimus parodytus Lietuvos gėjų lyderį nušvilpusiai Kauno publikai, bei „kiaunių“ epitetu, skirtu bulvių traškučius per jos koncertus šlamščiančioms merginoms, vėl pasižymėjo: šį kartą savo pabūklų ugnį ji nukreipė į sekmadienį Vilniuje praūžusio velomaratono dalyvius.

Moteris savo paskyroje socialiniame tinkle skundėsi uždarytais keliais, pėsčiųjų per perėją nepraleidžiančiais dviratininkais, sugadinta puse dienos, o situaciją savo paskyroje apibendrino išraiškingu „fak ju“.

Kilusią didelio pasipiktinimo bangą Justė Arlauskaitė mėgino nuslopinti savo paskyroje pademonstruodama turimą dviratį. „Atstokit, marozai ir entuziastai“, - neapsikentusi ją puolančių kritikų, prašė dainininkė.

Tačiau geriausiai velomaratono sukeltą krizę padėjo išspręsti jos mylimasis, humoristas Justinas Jankevičius, socialiniame tinkle brūkštelėjęs kelias eilutes, privertusias nusišypsoti net ir nuožmiausius Justės Arlauskaitės antigerbėjus.

„Juste Arlauskaite, o kiek tau Kugelis sumokėjo už ugnies nukreipimą į save? Kaip žmogus buvęs užsienyje, galiu tau pasakyti, kad visose pasaulio sostinėse kiekvieną savaitgalį šurmuliuoja kaziukai, gėjų maratonai ir kačių parodos. KIEK-VIE-NĄ. Prieš kritikuodama kitus, iš pradžių išmok knygą ir pastebėk rastą savo akyje. Pasaulyje žmonėms iš viso duris užkala, kad netrukdytų velokaziukams, o tu čia dėl vienos dienos nepatogumų pyksti... Visų senamiesčio gatvių uždarymas simbolizuoja progresą, toleranciją ir nieko bendro neturi su savivaldybės darbuotojų šeimas maitinančiais brendiniais rentginiais. FU. GĖDA. Nepatinka giventi civilizotoj visomenėj, kur senamiesti uždarinėja - kraustikis i necivilizota givenviete“, - specialiai palikdamas rašybos klaidas ir taip dar labiau pagyvindamas „skundo kalbą“, savo mylimąją „sugėdino“ Justinas Jankevičius, netrukus sulaukęs tokio pat ironiško Justės atsakymo: „Mes skyremes ,chvatit man sitos neapikantos....“.