LNK nuotr.

Vis dėlto geri prisiminimai iš filmavimo nustelbė V. Genytę išgąsdinusią sceną ant žirgo. „Neabejotinai įsimintiniausia filmo scena buvo mano plūduriavimas ant padangos vidury ežero – ji pavyko tiesiog nuostabiai graži. Vis dėlto tą pusvalandį, kol buvau vandenyje, taip lengva nebuvo – vakaras jau buvo atvėsęs, taip pat buvo ir gana baisu, kadangi plūduriavau visiškai viena, stengdamasi nenuvirsti ir kartu atrodyti gražiai“, - apie filmavimo užkulisius pasakojo V. Genytė.

LNK nuotr.

Viena įspūdingiausių filmo scenų – Vaidos plūduriavimas Kašučių ežere – buvo užfiksuota dronui pakilus net į 160 metrų aukštį virš vandens. „Niekaip nepamiršiu, kaip mane iki ežero vidurio plukdė pats prodiuseris Laurynas Šeškus – vėliau jam teko mane ir parstumti į krantą“, - juokėsi V. Genytė.

LNK nuotr.

Filme „Didžioji derliaus šventė“ dėl gražuolės Vaidos rankos ir širdies varžėsi net keli įsimylėję jaunikiai. Įdomu, ar atlikėjai teko tokią vyrų konkurenciją patirti ir gyvenime? „Oi... tik darželyje, - nusijuokė V. Genytė. - Vienas berniukas savo mamai pasakė, kad kai bus dvidešimties, ateis pas Vaidą su šampanu ir jai pasipirš, o kitas, kaip man pasakojo auklėtoja, vis žiūrėdavo, kad pietų miego metu nenusispardyčiau antklodės. Jei reikdavo, ateidavo ir vėl mane užklodavo“.

Po filmavimo V. Genytę kamavo tik vienas klausimas: „Kodėl Lietuvoje nekuriama daugiau tokių filmų? Filmavime įvyko tiek daug gražių spontaniškų dalykėlių, tiek daug teigiamų emocijų... Ko tik nedarėme dėl gero ir gražaus rezultato!” Visus Didžiosios derliaus šventės nuotykius ir kaimo vyrų kovą dėl V. Genytės meilės LNK žiūrovai išvys jau šį sekmadienį.

LNK nuotr.