Olandijoje gimusi ir ilgus metus paskui tėvą statybininką, vis gaudavusi užsakymų įvairiausiose šalies vietose, klajojusi Caroline turbūt net nesapnavo, kad vieną dieną likimas jai nusišypsos ir, palikusi taip nekenčiamą siuvyklą, ji galės pabandyti siekti dainininkės karjeros. Tiesa, pati pradžia buvo itin sunki – tėvui net teko palikti statybininko amatą, įkurti savo agentūrą ir padėti dukrai, klajodavusiai iš vieno talentų konkurso į kitą.

Vis tik likimas jai buvo palankus – kartu su merginų grupe „Optimal“ ji 1985 metais dalyvavo viename talentų konkurse, kuriame potencialių žvaigždžių savo popmuzikos fabrikui dairėsi Europos muzikos pasaulį sudrebinusio dueto „Modern Talkinghitmeikeris Dieteris Bohlenas. Ausį išlavinusiam prodiuseriui Caroline balsas taip patiko, jog devyniolikmetė netrukus jau savo rankose spaudė pirmąjį kontraktą.

Bendradarbiaudama su Dieteriu Bohlenu C.C.Catch (tokį jai scenos vardą suteikė D.Bohlenas) nuo 1985 iki 1988 išleido keturis sėkmingus, hitų prifarširuotus albumus. Tačiau nepatenkinta tuo, kad prodiuseris neleidžia pasireikšti jos kūrybinėms ambicijoms, C.C.Catch nusprendė su juo nutraukti bendradarbiavimą.

Išsiskyrimas nebuvo lengvas – D.Bohlenas pareikalavo milžiniškos kompensacijos, o nauja sutartis, nauji prodiuseriai, leidybinė agentūra ir naujas albumas jai didesnės sėkmės neatnešė.

Šeimyninis gyvenimas taip nesusiklostė – santykiai su „Blue System“ būgnininku Franku Otto iširo, dainininkė prarado kūdikį. Kuriam laikui ji buvo palikusi sceną, gilinosi į dvasinius mokymus, ištekėjo už savo jogos mokytojo, tačiau santuoka truko tik kelerius metus.

C.C.Catch kelis kartus mėgino į sceną grįžti su naujais įrašais – vienu metu ji mėgino derinti popmuziką su repu, tačiau leidėjams tokie jos eksperimentai nepasirodė labai įdomūs.
Kaip ir kitos devintojo dešimtmečio žvaigždės C.C.Catch tikro furoro sulaukė Rytų Europos šalyse, kur ji iki šiol šiltai sutinkama. Nors dainininkei jau yra 51 metai, tačiau panašu, kad jausdama tokį gerbėjų palaikymą, ji savo amžinais hitais klausytojus džiugins dar ne vienerius metus.