Sovietų Sąjungoje, kur pusnuogės Samanthos Fox nuotraukos buvo po rublį platinamos juodojoje rinkoje, jos atvaizdai būdavo išgraibstomi greičiau nei populiarių roko grupių ar aktorių plakatai.

Savo karjerą pradėjusi kaip fotomodelis, šviesiaplaukė moteriškų kūno formų mergina, sulaukusi dvidešimties pradėjo popmergaitės karjerą ir jau pats pirmasis jos šūvis pataikė tiesiai į dešimtuką – singlas „Touch Me“ užėmė pirmą vietą septyniolikos šalių hitparaduose, o tai, kad seksualioji Sam 1988 metais prestižiniuose „Brit Awards“ apdovanojimuose buvo nominuota „Geriausio moteriško vokalo“ kategorijoje, įrodė, jog terminas „dainuoja papais“ gimė toli gražu ne Lietuvoje.

Nors jos kaip dainininkės auksinis laikmetis truko vos ketverius metus, Samanthos Fox gyvenimas buvo ypač spalvingas – jame ne vienas romanas su roko žvaigždėmis, tačiau didžiausia jos gyvenimo meile tapo Myra Stratton.

Su savo gyvenimo drauge ir vadybininke Samantha Fox praleido šešiolika laimingų gyvenimo metų – deja, šių metų lapkritį šešiasdešimtmetė Myra Stratton pralaimėjo dvejus metus trukusią kovą su vėžiu.

49 metų buvusi sekso bomba ir šiandien pasirodo scenoje – Europos šalyse o ypač buvusiose sovietinėse respublikose, iki šiol yra madingos devyniasdešimtųjų stiliaus diskotekos ir to laikmečio žvaigždės. Daugelis jų, žinoma, nebeprimena tų gražuolių iš žurnalų viršelių, tačiau tai nėra svarbiausias rodiklis sentimentaliems gerbėjams.