Skandalo, kuris greičiausiai persikels į teismą, priežastimi tapo Dimos Bilano koncertas Nižnij Novgorode – dainininkas scenoje pasijuto blogai, prisėdo ant kėdės ir kurį laiką bandė atsigauti, o vėliau, atsiprašęs publikos, kuriam laikui dingo užkulisiuose. Koncertą stebėjusi publika pasidalino į dvi stovyklas – vieni norėjo atgauti pinigus už bilietą į nekokybišką koncertą, kiti po finalinio akordo nešė glėbius gėlių į sceną.

Pats atlikėjas teigė, kad sveikata greičiausiai sustreikavo dėl pernelyg įtempto darbų grafiko, mat D.Bilanas daug koncetuoja, dalyvauja televizijos projektuose, o taip pat filmuojasi vaidybinėje juostoje (dalis šio filmo scenų buvo nufilmuotos Lietuvoje, kur Dima Bilanas rado laiko susitikti su Vaidu Baumila ir Karina Stungyte).

Dima Bilanas (dešinėje) ir vaidas Baumila. facebook.com nuotr.

Kur kas aršiau nei koncerto žiūrovai sureagavo dainininkas Timati, koncerto įrašą pamatęs virtualioje erdvėje. Egzotiškos išvaizdos dainininkas savo paskyroje socialiniame tinkle brūkštelėjo kelias aštrokas eilutes, skirtas dainininko prodiuserei Janai Rudkovskajai, o tuo pačiu ir pačiam dainininkui. „Janočka, o tau pačiai ne gėda už savo artistą? Tai, kad jis yra „zadneprivodnyj“ (žargone tai reiškia „homoseksualų asmenį“ - KLUBAS.lt pastaba“) yra pusė bėdos (ir iš principo apskritai jo asmeninis reikalas), tačiau tai, kad jis, apsiuostęs „chlamo“, nesigėdija išeiti į sceną vakariniuose koncertuose, kur salėje yra daug vaikų – tai, mano požiūriu, yra pasibjaurėtina! Jei yra problemų su pinigais, galiu padėti – kad tik Dima būtų paguldytas į geriausią šalies reablitacijos centrą“.

Timati. DELFI (R.Achmedovo nuotr.

Šios Timati pastabos įsiutino ne tik Janą Rudkovskają, kuri patikino, jog paduos Dimą Bilaną įžeidusį atlikėją į teismą. Savo žmonos, o taip pat ir Dimos Bilano ginti puolė garsus dailiojo čiuožimo meistras Jevgenijus Pliuščenka, pareiškęs, kad Timati atsidūrė jo asmeniniame juodajame sąraše. „Auksinis Rusijos balsas“ Nikolajus Baskovas taip pat mano, jo Timati yra neteisus ir jog, „jam pramogų versle jam niekas nebepaduos rankos“.

Tačiau Timati turi ir rimtų užtarėjų, vienas kurių - kontraversiškai vertinamas Čečėnijos respublikos vadovas Ramzanas Kadyrovas, savo paskyroje socialiniame tinkle pareiškęs, jog palaiko savo draugą Timati.

Po kurio laiko savo paskyroje atsakymą Timati rėžė ir Dima Bilanas, nepraleidęs progos pažymėti, kad kažkada dar tik apie popmuzikos žvaigždės karjerą svajojantis Timati tenkinosi vaidmeniu D.Bilano vaizdo klipo masinėse scenose. D.Bilanas kaltina Timati „juodomis viešųjų ryšių technologijomis“ ir įtaria, kad šis artistas ant jo dantį griežia dėl to, kad ne kartą, ir ne du buvo atsisakyta kartu su juo įrašyti bendrą dainą. „Tavo „meninis“ materialas neatrodė kokybiškas ir įdomus. Atleisk, nenorėjau įžeisti“, - brūkštelėjo D.Bilanas, nepamiršęs pažymėti, jog su viena mergina, kurią pažinojo irTimati, jis kartu gyveno pustrečių metų.