Kaip praneša gazeta.ru, tai Viktoras Gosudarevas, Aliaras Gadžijevas, Mužsikas Mamedjarovas ir Tagi Bairamovas.

Laikraščio „Kommersant“ duomenimis, Aliaro Gadžijevo vardu 2006 m. gruodžio mėn. – 2007 m. balandžio mėn. buvo perregistruotas A. Zaicevo butas Maskvoje. Greitai butas buvo parduotas. Teisėsaugininkai mano, kad muzikantą nužudė Ivanovskaja srities gyventojas Viktoras Gosudarevas. Tyrimo duomenimis, V. Gosudarevo ir M. Mamedjarovo išnuomotame bute Jurjeveco mieste A. Zaicevas buvo laikomas po pagrobimo 2007 m. gegužės mėn. O T. Bairamovas, kaip mano tyrėjai, padėjo A. Gadžijevui suklastoti dokumentus ir tapti A. Zaicevo buto savininku.

Žurnalistai išsiaiškino, kad prieš pat pagrobimą, 2007 m. balandžio mėn., A. Zaicevas kreipėsi į miliciją ir pateikė skundą, kuriame buvo teigiama, jog kažkokie asmenys girdė jį degtine ir įkalbinėjo „padovanoti“ jiems savo butą. Tyrimo metu A. Zaicevo pareiškime paminėti asmenys buvo rasti. 2008 m. lapkričio mėn. teisėsaugininkai sulaikė keturis įtariamuosius, susijusius su muzikanto pagrobimu.

Lapkričio 21 d. V. Gosudarevas nurodė vietą Volgos pakrantėje, netoli nuo Jurjevco, kur buvo užkasti A. Zaicevo palaikai. Kol kas neatlikta ekspertizė, oficialiai patvirtinanti, jog palaikai yra būtent A. Zaicevo, tačiau pareigūnai tuo praktiškai neabejoja. Sulaikytieji tvirtina, jog A. Zaicevą nužudė buitinio konflikto metu, bet tyrėjai mano, jog muzikantas buvo nužudytas siekiant nuslėpti jo buto pasisavinimo faktą. Manoma, kad sulaikytieji priklauso Azerbaidžano nusikalstamai grupuotei, kuri pasisavindavo išgerti mėgstančių Maskvos gyventojų butus.

Aleksandras Zaicevas grupės „Mašina vremeni“ klavišininku buvo 1981-1989 metais. Leidinio „Gazeta“ duomenimis, jo buvo paprašyta palikti grupę, nes jis ėmė piktnaudžiauti alkoholiu.

Alimas, kuris nuo 2004 m. nuomojosi vieną iš kambarių A. Zaicevo bute, žurnalistams muzikantą apibūdino taip: „Saša buvo geras žmogus, nors ir gerdavo“.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją