Ir užkulisiuose trinsis visai kiti veidai, nei būdavo įprasta matyti ankstesniuose apdovanojimuose. Visa tai – „Radiocentro“ permainos, apie kurias šių metų pradžioje ir buvo paskelbta.

Radikalių permainų „Radiocentro“ programų direktorius Donatas Bučelis griebėsi ir peržvelginėdamas svečių sąrašą. D.Bučelis tvirtai patikino, kad pakvietimai buvo išsiųsti Natalijai ir Deivydui Zvonkams, tačiau paklausus apie grupę „69 danguje” ir šios grupės prodiuserį Egmontą Bžeską, nebebuvo toks tvirtas.

„Dėl Bžesko labai abejoju, nes mums prodiuseriai nelabai... Ne dėl to, kad jų nemėgstame. Jie yra ne tiek menininkai, kiek verslininkai (E.Bžeskas puikiais pažymiais baigė Vilniaus dailės akademiją ir yra pagarsėjęs savo tapybos darbais – KLUBAS.lt pastaba), - sakė D.Bučelis. – O „69 danguje” kaip grupė gal ir gavo. Praeityje nominuotas ar laimėjusias grupes dažniausiai kviečiame”.

Tačiau D.Bučeliui, turbūt labai laukiančiam į apdovanojimų ceremoniją atvykstančios Natalijos Zvonkės, teks nusivilti – „Yva“ ketvirtadienio vakarą koncertuoja Klaipėdoje ir savo grupės pasirodymo vardan galimybės Vilniuje nemokamai paklausyti kultinių alternatyvinės muzikos grupių Natalija neatšauks.

Egmontas Bžeskas, nors ir sunkiai slėpė nusivylimą, kad taip ir nebuvo pakviestas į apdovanojimų ceremoniją, greitai pamiršo kartėlį, mat prisiminė, kad ketvirtadienio vakarą jo laukia vienos laidos filmavimas.

„69 danguje” vadybininkė Oksana Zlatkovaitė tvirtino, kad jokių pakvietimų nei ji, nei grupė nesulaukė, tačiau to visai nesureikšmino. „Dzin“, - ranka numojo Oksana.

„Radiocentro“ apdovanojimuose nelaukiamos ir žiniasklaidos priemonės – šį kartą akreditacijos išskirtos tik kelioms priemonėms, ir jų pavadinimus D.Bučelis uoliai slepia. „Turime tokią diskreciją ir ja galime naudotis. Diskrecija veiksmų laisvė, jeigu ką, - nedidelę paskaitą surengė D.Bučelis. – Šiemet daug kas yra pasikeitę, persikėlėme į mažą erdvę ir norime be ypatingo žiniasklaidos dėmesio padaryti apdovanojimus, todėl praktiškai nieko ir neakredituojame“.

Pramogų pasaulio užkulisiuose kalbama, kad tokį neįprastą „Radiocentro“ apdovanojimų sprendimą padiktavo šalyje susiklosčiusi nepalanki ekonominė situacija. Pagal paskutinius tyrimų bendrovės „TNS-Gallup“ duomenis, praėjusių metų rudenį „Radiocentras“ su šešiais procentais vidutinės radijo auditorijos pagal klausytą laiką užėmė šeštą vietą tarp visų Lietuvos radijo stočių. 2008 metų pavasarį „Radiocentro“ vidutinė radijo auditorija pagal klausytą laiką sudarė 7,3 procento.

Dar prasčiau „Radiocentrui“ sekasi Vilniuje - „TNS-Gallup“ duomenis, 2008 metų rudenį Lietuvos sostinėje „Radiocentro“ vidutinė radijo auditorija pagal klausytą laiką siekė vos 3,5 procento. Tai yra tik devintas rezultatas tarp visų Vilniuje girdimų radijo stočių.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją