Kylanti naujoji estetinės fotografijos žvaigždė Nerijus Paluckas ir jo komanda pasistengė ekonomistę paversti efektinga verslo moterimi, kuri, pasirodžiusi prie derybų stalo, lengvai galėtų atimti žadą stipriosios lyties atstovams.

Tačiau nei pakeistas įvaizdis, nei laisvai besiliejantys komplimentai A Maldeikienės nenudžiugino – priešingai, privertė ją pravirkti. Kodėl?

„Yra tokia gera knyga (ir toks filmas) — „Bado žaidynės". Ten irgi pakeičia vienos mergaitės, atvykusios iš bado ir nevilties apimtos apygardos, stilių ir pasiunčia žudyti panašių į ją, o tuo tarpu turtinga publikai žiūri ir stato lošimus. Aš jaučiuosi panašiai, kaip to filmo herojė. Ir tai nėra džiaugsmas. Tai neviltis, - savo paskyroje mintis dėstė A. Maldeikienė. - Aš esu ne ta moteris, iš tos tikrai gražios stilistų nuotraukos. Man greit 60 metų, aš labai privargau mokyti jūsų vaikus, pati už savo kuklią mokytojos-dėstytojos algą pirkti knygas, kurių reikia darbui, ir viską atiduoti, ką turiu savo sieloje ir kartais net daugiau. Ir man liūdna (iki ašarų), kad aš turiu užsidirbti duonos kąsniui iš esmės stovėdama prieš fotoobjektyvą, kai jūs visi plojate. Bet plojate ne man. Ne mano darbui. Plojate įvaizdžiui. Bendrai imant, labai baisi mano šalies tragedija. Ir mano tragedija. Tikiuosi tarp 5 tūkstančių mano draugų ir beveik 20 tūkst. sekėjų yra tokių, kurie supras, ką čia dabar parašiau. Ir kodėl dabar verkiu“.