Iš šio spalvingo konteksto kiek išsiskyrė muzikologas Darius Užkuraitis ir jo mylimoji, valstybės tarnautoja Nijolė Statkutė, kurių pažinties ir meilės istorija prieš dešimtmetį sukėlė didžiulę susidomėjimo bangą, o pati pora buvo turbūt kelis kartus populiaresnė nei pastaraisiais metais Danieliaus Bunkaus užmezgami romanai.

Dabar įžymybių gyvenimo kronikų fotoreporteriai Dariaus ir Nijolės poros taip, kaip prieš dešimtmetį, nebepersekioja, tačiau kiekvieną kartą renginyje kartu pasirodę įsimylėjėliai vis dar lyg magnetas traukia fotografų žvilgsnį – dažniausiai Nijolės Statkutės dėka.

Nijolė Statkutė dabar

Klubas.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Jei nežinotum ponios Nijolės amžiaus, vargu ar atspėtum, kad jai prieš mėnesį sukako 61 metai – N. Statkutė gali pasigirti esanti viena tų nedaugelio Lietuvos moterų, sugebėjusių įveikti bėgantį laiką.

Kur gali slypėti bent dvidešimčia metų jauniau atrodančios moters jaunystės eliksyro paslaptis? Ne tik suderintoje mityboje, aktyviame laisvalaikyje, giliame miege, bet, žinoma, ir šukuosenoje. O su savo naująja šviesiai rudų plaukų šukuosena moteris pataikė tiesiai į dešimtuką, atrodydama lyg madinga prancūzų lounge grupės dainininkė.

Nijolė Statkutė 2013 m. Klubas.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.