Nors 1986-ųjų gruodį jai buvo dar tik 21 metai, ji jau buvo vadinama tikra žvaigžde. Nuo jaunų dienų Brooke Shields buvo įsisukusį modelių pasaulį ir jau būdama keturiolikmetė galėjo pasigirti pabuvojusi ant mados ikonos „Vogue“ viršelio. Paauglė tada uždirbdavo milžiniškus pinigus – žurnalas „Time“ paskaičiavo, jog tuo laikmečiu merginos uždarbis siekdavo fantastiškus 10 tūkst. dolerių per dieną.

Tiesa, vaiko-žvaigždės gyvenimas nebuvo toks jau nerūpestingas ir saldus. 1978 metais Brooke Shields, kuriai tuo metu buvo vos dvylika metų, gavo vaidmenį vėliau prieštaringai įvertintame filme „Pretty Baby“, pasakojančiame apie nepilnametę prostitutės dukrą, kurią viešnamio šeimininkė aukcione parduoda fotografui, kuris po kelių mėnesių ją veda, kaip vestuvinę dovaną įteikdamas lėlę.

Dar didesnis skandalas kilo kuomet Brooke Shields motina ėmė bylinėtis su fotografu Garry Grosu, kuriam buvo davusi leidimą įamžinti savo nuogą dešimtmetę dukrą meninėje fotosesijoje.

Sulaukusi penkiolikos, Brooke Shields gavo vaidmenį filme „Žydroji lagūna“. Filmas, pasakojantis apie negyvenamoje saloje atsidūrusius vaikus, kurie auga, bręsta, vienas kitą įsimyli ir tampa tėvais, sulaukė triuškinančios finansinės sėkmės, tačiau Brooke Shields ir vėl gavo porciją strėlių į savo nugarą – Amerikoje kilo nemažas triukšmas dėl nuogų paauglių scenų, o pagrindinio vaidmens atlikėja dar ir gavo pirmąją Holivudo istorijoje „Auksinę avietę“ „Blogiausios metų aktorės“ nominacijoje.

Tad 1986-aisiais, kuomet Brooke Shields pateko ant „Playboy” viršelio, ji, nors būdama vos 21 metų, Amerikoje jau buvo superžvaigždė.

Šiandien dvi dukras užauginusi 51 metų Brooke Shields filmavimo aikštelėse yra retas svečias, tačiau dažnai pasirodo įvairiausiuose renginiuose – priešingai nei kai kurie Holivudo veteranai, Brooke Shields nė nemano užsidaryti tarp keturių sienų ir mėgaujasi pilnaverčiu gyvenimu.