Pirmąsias filmo recenzijas perskaitę filmo prodiuseriai, rodės, jau buvo atsisveikinę su didžiąją dalimi į „The Deep“ kūrimą investuotų devynių milijonų dolerių. Tačiau nemenkam jų nustebimui, kino teatruose rodomas filmas vis nešė ir nešė į kasą padorias pinigų sumas. Suskaičiavus filmo suneštas pajamas, jo kūrėjams maloniai apsvaigo galva - „The Deep“ uždirbo per 47 milijonus JAV dolerių – 1977-aisiais tai buvo didžiuliai pinigai.

Režisieriaus Peterio Yateso juosta atsidūrė aštuntoje vietoje tarp pelningiausių 1977 metais kino teatruose rodytų filmų (pirmąją užėmė „Žvaigždžių karai“).

Kaip vėliau buvo pažymima, tokią „The Deep“ sėkmę lėmė ne tiek scenarijaus vingrybės, įtampa bei aktorių vaidyba, o vieną pagrindinių vaidmenų sukūrusios britų aktorės Jacqueline Bisset šlapi marškinėliai.

Garsiojoje filmo scenoje Jacqueline Bisset, kuriai tuo metu buvo 33 metai, po vandeniu nardo vilkėdama marškinėlius (o po jais – nieko) bei kelnaites, tad galbūt ir nereikėtų stebėtis, kad šis filmas ją pavertė tikru sekso simboliu. Įtakingas savaitraštis „Newsweek“ tais pačiais 1977-aisiais ją titulavo pačia gražiausia visų laikų aktore, o filmo režisierius Peteris Yatesas neslėpė: „Šie marškinėliai mane pavertė turtuoliu“.

Tačiau tai buvo dar ne viskas – būtent po šio filmo pasirodymo Amerikoje kilo tikras šlapių marškinėlių konkursų bumas, po kurio laiko paplitęs visame pasaulyje.

Per visą savo kūrybinį gyvenimą Jacqueline Bisset suvaidino (ir tebevaidina) daugybę mažesnių ir didesnių vaidmenų, tačiau būtent šlapi marškinėliai juostoje „The Deep“ tapo jos vizitine kortele. Aktorei, per savo karjerą vos kelis kartus subtiliai apsinuoginusiai, galbūt ir nėra labai malonu, kuomet ji vadinama savo kartos sekso simboliu, tačiau jei ji žinotų, kiek jaunosios kartos aktorių norėtų paragauti nors dalelę tos šlovės, kuri teko jai...

Šiandien du vaikus užauginusiai Jacqueline Bisset (kuri, beje, yra ir Angelinos Jolie krikšto mama) yra 72 metai, ji vis dar kviečiama filmuotis, tik štai asmeniniame gyvenime dabar jau daugiau nei dešimt metų trunka tylos periodas, nors savo laiku ja žavėjosi ir talentingi, ir jauni, ir turtingi vyrai...