„Kviečiu publiką vakarienės. Tiksliau, vieną žmogų. Juk papuošalai kuriami ne daugeliui, o tam konkrečiam vieninteliam jį nešiosiančiam asmeniui“, - paaiškino E. Monginienė.

Su šypsena autorė pasakojo, kad jos vakarienė – vienam, o visi patiekalai – iš musių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

E.Monginienės įsitikinimu, musė – vienišas vabzdys, galintis simbolizuoti kiekvieno mūsų unikalumą.
„Gimstame vieni ir mirštame vieni. Netgi tada, kai esame minioje, iš tiesų dažnai būname tik patys su savimi“, - senas gyvenimiškas tiesas įvardino savo kūrybos simboliu musę pasirinkusi kūrėja.
Specialiai projektui kurtu darbu ji norėjo pademonstruoti ir miško bei miesto dermę, sukuriančią savitą kontrastą.

„Ar gali miške puikiai atrodyti prabangi vakarienė? Ar natūrali gamta gali papildyti ir suteikti prasmę tam, kas vertinama puošnioje kasdienybėje? Užsukite į mūsų kurtą „Miško“ konteinerį ir galėsite įsivaizduoti, įmanoma tai ar ne“, - sakė E. Monginienė.

Papuošalų dizainerė pasakojo, kad ją sumanymui įkvėpė pasaka „Alisa stebuklų šalyje“.
„Netikėtumas, paslaptingumas, savitumas... Toks mūsų miškas“, - patikino pašnekovė.
Laikina meno erdvė „Miške“, sukurta iš šešių jūrinių konteinerių, veiks iki spalio 18 d. Joje – Ingos Mrazauskaitės paveikslai, fotografo ir televizijos projektų režisieriaus Mindaugo Meškausko ferotipai, Ričardo Anusausko nuotraukos, tapytojo Mykola Bilouso darbai.

Idėjos autorė Vaida Navickaitė, projekto vadovė Liucina Mackialo, architektas Augustas Minkauskas. Apželdinimu rūpinosi Renata Mikailionytė ir Žana Damauskienė.