Nustatyta, kad paskutinius lemtingus kelis šimtus metrų „Audi A8” vairavo jo šeimininkas Egidijus Remeikis. Tačiau matyt jau niekas nepasakys, kodėl vaikinai paskutinius kelis šimtus metrų iki savo bičiulio namų mynė pašėlusiu greičiu – tiesiai mirčiai į glėbį.

Praėjusią savaitę nutikusi nelaimė – skaudžiausia Lietuvos popmuzikos istorijoje.

Juodąjį autoįvykių sąrašą pradeda 1989 metais nutikusi šiurpi avarija – grįžtant iš Rygos į Šiaulius, apsivertė BIX muzikantus vežusi transporto priemonė. Sparčiai populiarėjantys rokeriai nenukentėjo, tačiau mirtis pasiglemžė jaunąjį grupės vadybininką Marių Brasiūną, kuris ligi šiol vadinamas talentingiausiu šios specifinės srities žinovu.

Kita didelio atgarsio įvykusi avarija, į kurią pateko Lietuvos šou verslo atstovai, įvyko po devynerių metų – 1997-ųjų pavasarį populiarumo viršūnėje buvęs duetas „Naktinės personos“ skubėjo į koncertą. Prie vairo sėdėjęs dainininkas Alanas Chošnau prie Vievio bandė aplenkti susidariusį nedidelį transporto kamštį kairiąją puse, ir išlėkė iš kelio. Jo kolega Aras Vėberis atsipirko keliais nesunkiais sumušimais ir lūžiais, o Alanui buvo nustatyta sunki kaklo trauma ir net buvo būgštaujama, kad dainininkas nebegalės grįžti į sceną. Vis tik Alanas sugebėjo atsigauti, ir nors dar ilgai turėjo nešioti specialų kaklo įtvarą, tačiau jau praėjus pusmečiui galėjo grįžti prie šios kūrybos. A.Chošnau neslepia, kad po šio įvykio visiškai pasikeitė jo vertybių skalė.

Lietuvos popkultūros istorijoje 1998-ieji įrašyti juoda spalva. Vieną 1998 metų žiemos vakarą dainininko Marijaus Mikutavičiaus vairuojamas automobilis sostinės centre rėžėsi į medį. Dainininkui lūžo ranka, o kartu su juo važiavusiam muzikos leidėjui Vytautui Juozapavičiui-Zenkai teko ilgai gydytis subyrėjusį žandikaulį.

Tų pačių 1998-ųjų vasarą, grįždamas iš Druskininkų, kur aplankė sanatorijoje poilsiavusią motiną, dvidešimtmetis roko grupės „Pelenai” būgnininkas Jonas Taločka posūkyje nesuvaldė automobilio, išlėkė iš kelio, įsirėžė į medį ir žuvo vietoje.

Dar vienas muzikantas kelyje žuvo 2004 metais. Netoli Vilniaus įvykusioje avarijoje žuvo grupės „Juodos rožės“ lyderis bei televizijos laidų vedėjas Ramūnas Bradūnas.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)