Bene labiausiai dėl planuojamų naujų mokesčių galvą turėtų skaudėti Kauno milijonieriui Ugniui Kiguoliui, kuris su žmona Jurgita turi tris automobilius, galinčius patekti į planuojamų apmokestinti prabangių mašinų kategoriją - „Mercedes“, BMW bei visureigį „Hummer“. Be to, interneto projektų ir mados imperijos savininkas turi prašmatnų namą Kauno priemiestyje bei butą Vilniaus centre.

U.Kiguolis tvirtina, jog jis nėra nusiteikęs prieš mokesčius, tačiau yra įsitikinęs, jog tikrai pinigingi šalies žmonės ras kelių, kaip apeiti planuojamus mokesčius - automobilius registruos kitose šalyse, nekilnojamąjį turtą perrašys užsienyje registruotoms įmonėms. „O visa našta teks vidurinei klasei“, - mano U.Kiguolis, pridūręs, kad nustatyti ir automobilio, ir nekilnojamo turto vertę yra gana sudėtinga.

„Pavyzdžiui, milijoną litų kainuojančių butų sostinė centre yra ne tiek jau ir mažai. Bet neretai jie yra paveldėti, arba pirkti už paskolas. Ar kokia močiutė galės sumokėti penkis tūkstančius litų? Ar jai kraustytis iš buto? Arba tie, kurie pirko butus už paskolas – vos sugeba jas padengti, o čia dar naujas mokestis?“ - svarstė U.Kiguolis.

Pasak U.Kiguolio, valdžiai reiktų nustatyti protingas mokesčių „lubas“, nes jas peržengus, gyventojai ieškos būdų, kaip jų išvengti.

Pats Kauno milijonierius tvirtino galintis už savo automobilius susimokėti kad ir 500 litų metinio mokesčio už kiekvieną transporto priemonę, bet vietoje to, kad mokesčiais būtų apkraunami tik prabangių automobilių vairuotojai, siūlo apmokestinti visas mašinas. „Geriau visiems ir po mažiau, nei kai kuriems – ir po daug, - sako U.Kiguolis. - Be to, toks mokestis išvalytų kelius nuo pavojingų eismo dalyvių, važinėjančių 500 ar 1000 litų vertės techniškai netvarkingais automobiliais ir keliančiais pavojų“.