Pasakodami apie iki gyvos galvos kalėti nuteistą maniaką, pareigūnai TV3 žurnalistus perspėjo: ,,Jis yra labai agresyvus, neprognozuojamas“. Neprognozuojamo elgesio, piktą, žiauriu akių žvilgsniu spinduliuojantį K.Jonaitį įsivaizdavo ir G.Jaunius, prisipažinęs, jog į kalėjimą ėjo nerimaudamas.

,, Bet sutikau visai kitokį pašnekovą. Iš vienos pusės tas susitikimas pranoko visus lūkesčius, bet iš kitos, nesitikėjau, kad jis bus toks, kokį pamačiau ir pažinau – man jis pasirodė nelabai drąsus, toks prispaustas ir besigėdijantis prisipažinti apie tai, ką padarė. Ir aš bandžiau jame surasti tą atsakymą, kodėl jis taip elgėsi - tam tikrą atsakymą sau radau, manau, kad ir žiūrovas tame interviu ras. Bet tikrai, jis buvo visai kitoks, negu man apie jį pasakojo“, - įspūdžiais dalinasi G. Jaunius.

Paklaustas, ką jautė, kai kalbėjosi su maniaku žudiku, G. Jaunius pernelyg neatviravo, o kitaip tariant, tuo metu stengėsi atsiriboti nuo jausmų – tiesiog stengėsi išgauti tą informaciją, kurios reikėjo ,,Kriminalinių tyrimų“ laidai, bet tvirtai teigė, jog maniakas gavo tinkamą bausmę – K.Jonaitis nuteistas kalėti iki gyvos galvos. G. Jaunius įsitikinęs – K. Jonaitis šią bausmę išgyvena „visais savo kaulais“ ir tai matyti.

,, Manau, kad jis dabar yra labai liūdnas, vienišas ir jis tą prisipažįsta. Ir jis yra pakankamai nubaustas. Aš manau, kad jokios bausmės nenumalšins skausmo tų, kurie neteko brangių žmonių. Taip, jis yra nubaustas, aš iš tiesų pažinau žmogų, kuris išgyvena, kenčia tą bausmę, ir ar turėtų tos bausmės būti griežtesnės ar ne, čia yra atviras klausimas“, - sako G. Jaunius ir tikina, jog šiuo atveju tartų griežtą „ne“, jeigu kalba pakryptų apie bausmės sušvelninimą.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją