Braziliškas sėdmenų pakėlimas dažnai laikomas „pavojingiausia kosmetine procedūra pasaulyje“. Tačiau tai nesustabdė žmonių nuo noro pasidaryti šią operaciją, rodo Tarptautinės estetinės plastinės chirurgijos draugijos surinkti duomenys. Vien 2021-aisiais minėtųjų operacijų buvo atlikta net 520 tūkst., arba 40,5 proc. daugiau, palyginti su ankstesniais ketveriais metais, skelbia dailystar.co.uk.

Atliekant brazilišką sėdmenų pakėlimą, dalis riebalų išsiurbiama iš kitų kūno vietų ir suleidžiama į sėdmenis. Kai kurie klientai šią procedūrą pavadino kančia. Neva ji yra „pragariška ir skausmingesnė už gimdymą“.

Tokios garsenybės kaip Cardi B, Nicki Minaj ir Kim Kardashian prisidėjo prie braziliško sėdmenų pakėlimo išpopuliarėjimo. Visgi nerimą kelia su šia procedūra susijusių mirčių skaičius. Vadovaujantis žurnalo „Aesthetic Surgery Journal“ informacija, mirtingumas siekia nuo vieno iš 2 351 iki vieno iš 6 214.

Manoma, kad braziliškas sėdmenų pakėlimas nusinešė daugiau gyvybių nei bet kuri kita kosmetinė procedūra, o viena iš aukų tapo britė Melissa Kerr, šiuo tikslu nuskridusi į Turkiją. 2022 m. lapkričio mėnesį leidžiant riebalus, jų pateko į veną ir užkimšo plaučių arteriją. Jai buvo vos 31-eri.

Nepaisant šiurpios statistikos, vis atsiranda moterų (ir vyrų), išdrįstančių rizikuoti, kad turėtų nepriekaištingus sėdmenis. Štai keletas jų.

Dolly Simpson

Dolly Simpson ir jos dvynė sesuo Daisy plastinėms operacijoms nepagailėjo daugiau nei 160 tūkst. eurų, kad atrodytų kuo panašesnės į identiškas dvynes. Jos pasikoregavo krūtis ir nosis tą pačią dieną, bet Dolly nusprendė nesustoti ir ryžosi braziliškam sėdmenų pakėlimui.

Davusi interviu „Daily Star“, ji papasakojo, dėl ko nerimauja jos artimieji.

„Jie bijo, kad galiausiai kokia nors procedūra bus nesėkminga ar kad sugadinsime savo sveikatą. Artimieji nenori, kad mirtume operacijos metu“, – sakė ji. Dolly pridūrė, kad kuo jos išvaizda bus panašesnė į lėlės, tuo daugiau pinigų uždirbs platformoje „OnlyFans“. Finansinės galimybės padarė įtaką jos sprendimams, tačiau buvusi šokėja kitoms moterims patarė nesekti jos rizikingu pavyzdžiu.

Dolly Simpson (dešinėje)

„Aš jau tokia esu, nemėgstu pernelyg gilintis į smulkmenas ir tiesiog guluosi po chirurgo peiliu“, – paatviravo ji.

Nors dabar seserys yra patenkintos savo išvaizda, ateityje planuoja pasidaryti daugiau estetinių operacijų.

Mary Magdalene

Meksikoje gimusiam Kanados modeliui Mary Magdalene buvo atliktos net trys braziliško sėdmenų pakėlimo operacijos.

Ji išgarsėjo visiems apsiskelbusi, kad nori turėti „storiausią vaginą pasaulyje“, bei išleido apie 93 tūkst. eurų trims krūtų didinimo operacijoms, riebalų iš skruostų šalinimo procedūrai bei užpildų injekcijoms į klubus. Bet „OnlyFans“ modelis ir striptizo šokėja kaip reikiant išsigando, kai sprogo vienos krūties implantas.

Mary Magdalene

30-ies metų amžiaus moteris prisiekė daugiau nesidaryti operacijų, nes neverta rizikuoti gyvybe dėl tam tikros išvaizdos.

„Daugiau operacijų nebenoriu, bijau, dar nenoriu mirti“, – pareiškė ji, o instagrame pridūrė: „Noriu visus įspėti būti atsargius. Aišku, nežinai, kada mirsi, todėl universalaus sprendimo nėra. Visgi patarčiau susilaikyti nuo plastinių operacijų, nes jų metu gali tekti atsisveikinti su gyvybe, bet jeigu negalite, tai nors susiraskite gerą chirurgą, kad padidintumėte savo šansus išgyventi.“

Jessy Bunny

Dėl aistros plastinėms operacijoms Jessy Bunny kaltina savo tėvus, kurie neva jai vaikystėje neleido žaisti su lėlėmis. Kadangi vaikystėje jai niekas nenupirko barbės, suaugusi J. Bunny išleido beveik 60 tūkst. eurų, kad taptų panaši į legendinę lėlę.

Maljorkoje gyvenančiam „OnlyFans“ modeliui buvo atliktos kelios krūtų didinimo operacijos, braziliškas sėdmenų pakėlimas, smakro korekcija, liposakcija, o į lūpas suleista galybė užpildo injekcijų.

Jessy Bunny (kairėje)

„Tėvai man neleido žaisti su barbe, todėl nusprendžiau ja tapti. Paauglystėje naršydama internete, tokiose svetainėse kaip „Deviant Art“ radau įvairių trimačio vaizdo piešinių, kuriuose buvo pavaizduotos įspūdingų kūno formų blondinės. Ir nuo tada svajojau tapti tokia lėle“, – paaiškino ji.

Kalbėdama apie santykius su artimaisiais, ji prisipažino: „Su savo šeima visiškai nebendrauju. Kai pradėjau estetinių procedūrų maratoną, jie su manimi nutraukė visus ryšius.“

J. Bunny mano, kad daugiau nei 90 proc. vyrų patinka jos išvaizda, kurią pati vadina „patūrbintu tobulu moterišku kūnu“.

Rudy Villalobos

Ne tik moterys bet kokia kaina siekia idealios išvaizdos. Los Andžele visažistu dirbančiam 27-erių metų amžiaus Rudy Villalobosui įtartiname viešbučio kambaryje į sėdmenis buvo suleista injekcijų, nes jis norėjo, kad jo užpakalis būtų panašesnis į N. Minaj.

Į klausimą, kodėl ryžosi šiai procedūrai, užuot tiesiog daręs daug pritūpimų, atsakė taip: „Visi nori turėti gražų, tobulai apvalų užpakaliuką, nors galbūt ne visi išdrįsta tai pripažinti. Be to, kad ir kiek pritūpimų padarysi, užpakalis tiek daug nepadidės. Taip, pratimai sustiprina ir paryškina sėdmenų raumenis, bet tobulos apvalios formos nesuteikia.“

Rudy Villalobos

„Galima mirti, bet man nė motais. Skaudėjo, tačiau buvo verta. Niekas man nesutrukdys turėti didesnę sėdynę. Neketinu sustoti ir užsisakysiu daugiau injekcijų, kad užpakalis vis didėtų“, – pareiškė jis.

Taip pat R. Villalobosas nori dar vienos braziliško sėdmenų pakėlimo operacijos, nes ankstesnioji „nebuvo pakankamai veiksminga“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją