Humoristas vaikas neteko prieš devynerius metus – tiek laiko gijo jo sielos žaizdos.

39 metų A. Lyrnikas pirmą kartą šeimą sukūrė būdamas 22 metų ir netrukus jau džiaugėsi dukrele Maša. Deja, mergaitei sulaukus aštuonerių metukų, jos smegenyse buvo rastas auglys. Medikai atliko operaciją, tačiau Maša neišgyveno – sielvartas ilgam prislėgė A. Lyrniką ir jo tuometinę žmoną Tatjaną.

„Nėra jokio būdo, kaip tai galima išgyventi. Tai neįmanoma. To negalima išgyventi – prie tokios minties galima tik priprasti. Ir kažkokiu būdu ji turi pelenais nusileisti ant krūtinės, - svečiuodamasis televizijos studijoje pasakojo A. Lyrnikas. - Jokio kito būdo nėra, tu niekada nesiliausi apie tai galvojęs. Pats baisiausias dalykas šioje situacijoje – ieškoti priežasčių. Aš ilgą laiką, daug metų stengiausi sau uždrausti galvoti apie tai, kad tam, kas nutiko, yra priežastys. Tai neturi priežasčių. Tai – svarbiausias dalykas, kurį turi prisiminti visi, kam teko per tai pereiti“.

Artistas stengėsi daryti viską, kad atsitrauktų nuo sunkių minčių, tiesiog ėdusių jį iš vidaus. Jis bandė užsimiršti vartodamas alkoholį, tačiau tai nepadėjo. Komiką išgelbėjo darbas.

„Kai tik grįžau į Kijevą, draugai mane tuoj pat įmetė į darbus. Dirbau visą, kas pasitaikydavo po ranka. Turbūt per visą savo gyvenimą tiek daug nedirbau kaip tada. Kažkur kažką filmuodavau, kažkur kažką redaguodavau, režisuodavau, rašiau kažkokius scenarijus: miegodavau po dvi-tris valandas per parą. Užmigti būdavo sunku – kai tik galva nustoja apie kažką galvoti, atsipalaiduoja ir tu akimirksniu grįžti prie tų pačių žudančių minčių. Darbas mane nuo jų atitraukdavo. Miegodavau montažinėje, ant grindų, šalia montažo pulto. Prabusdavau, ir vėl dirbdavau, valgydavau, dirbdavau ir ten pat užmigdavau. Pasiklodavau pledą, į namus negrįždavau“, - savo juodas gyvenimo dienas prisiminė „Comedy Club“ rezidentas.

A. Lyrnikas neslėpė – dar prieš tragediją jo ir žmonos santykiai buvo pašliję, o po dukters mirties jų keliai išsiskyrė – jie net negalėjo susitikti ir vienas kitam žiūrėti į akis. Pasak komiko, ir šiandien jie praktiškai nebendrauja – reti susitikimai jiems abiems būna skausmingi.

Po dukters mirties A. Lyrnikas ilgą laiką bijojo kurti naujus santykius, bijojo susilaukti vaikų. Vis dėlto po kurio laiko jis vedė Valeriją Borodiną, kuri jam padovanojo dukrelę Sofiją. Tiesa, antra santuoka ilgai netruko – po skyrybų su V. Borodina komikas po kurio laiko sukūrė trečią šeimą su, kaip teigiama, įspūdingo grožio Marina.