2007 metais įvykęs konkursas „Mis Lietuva“ paliko gilų pėdsaką šių renginių istorijoje – scenoje pasirodžiusi gražioji žemaitė Jurgita Jurkutė tapo tikra sensacija: apie jos grožį tada nerašė ir nekalbėjo tik didžiausi tinginiai. Jurgita Jurkutė tapo sėkmingos gražuolės simboliu – jokiai kitai „Mis Lietuvai“ nepavyko padaryti tokios stulbinančios karjeros: populiariausių televizijos šou vedimas, vaidmenys teatro scenoje ir filmavimo aikštelėse, labdaringa veikla, sėkminga santuoka su verslininku Ryčiu Širvaičiu.

Tačiau, pasirodo, viso to galėjo nebūti jei ne … Rūta Mikelkevičiūtė. Televizijos veteranė ir viena gražiausių Lietuvos moterų savo paskyroje socialiniame tinklapyje papasakojo ypatingai įdomią istoriją, kuri iki šiol daug kam nebuvo girdėta.

Rūta Mikelkevičiūtė. Klubas.lt(J.Baliutavičiaus) nuotr.

„Buvau viena „ Mis Lietuva“ organizatorių. Tada laimėjo Jurgita Jurkutė. Jurga iki šiol atsimena, kad aš ją tada pavadinau „Ožka“. Vajetau... Bet ir aš prisimenu, kodėl taip padariau. Jurga ėmė „mėtytis" ir... nusprendė nebedalyvauti konkurse! Mane tai sunervino, nes aš mačiau, kad ta mergina - ne iš kelmo spirta!! Todėl stvėriau už rankos, pavadinau ožka ir nutempiau. Ir ...turim ką turim. Šiandien abi pasijuokėm. Ir abi išsiaiškinom, kad esam dvigubi jautukai – abi gimusios Jaučio metais ir po
Jaučio ženklu. Vadinasi su charakterėliu abi“, - nuotaikingą istoriją paporino populiari televizijos laidų vedėja.