Apie taip, kaip šiomis dienomis gyvena Londonas, savo paskyroje brūkštelėjo buvusi kaunietė Eglija Vaitkevičė, dabar jau kelerius metus įsikūrusi Anglijos sostinėje.

„Niekada savo gyvenime negalėjau pagalvoti, kad šiuolaikiniuose laikuose gyvenant man teks instruktuoti vaikus karo klausimais, kad karas yra taip arti, ir jis nekvepia retro, vintažinėmis milinėmis, paraku prikvipusiomis nuo II-ojo pasaulinio karo laikų, bet jis jaučiamas ore metalo kvapu ir kažkokiomis dirginančiomis vibracijomis ore“, - įtaigiai Londone tvyrančią atmosferą savo paskyroje socialiniame tinkle aprašo Eglija Vaitkevičė.

Anksčiau grožio konkursuose žėrėdavusi, muzikiniame realybės šou „Kelias į žvaigždes“ dalyvavusi bei burleską šokusi moteris išties kai ką žino apie karybą.

„Aš dar patekau į tų laimingųjų tarpą ir tai buvo paskutiniai metai, kai lietuviškose mokyklose mus mokino karinio parengimo. Išmokome komandas, jei bus cheminė ataka, jei bus branduolinis pavojus, visai neblogai sekėsi išrinkti ir sudėti „Kalašnikovą“ ( taip taip, tą patį, kurį teroristai naudojo Paryžiuje, bliamba!), važiuodavau į rajonines šaudymo varžybas ir surinkau, berods, 46 iš 50 taškų, ir parvežiau antrą vietą. Manau, ne pro šalį vėl pradėt tas pamokas įvest mokyklose“, - savo paskyroje socialiniame tinkle pastebi Eglija Vaitkevičė.