Kalbėdamasis su ,,Lietuvos ryto“ priedo ,,Gyvenimo būdas“ žurnalistais, A. Čekuolis papasakojo ne tik apie savo profesinę patirtį, kurią įgijo nuolat tobulindamasis ir per savo gyvenimą aplankęs 72 šalis, bet ir šeimyninį gyvenimą.

Sūnų ir dukrą užauginęs A. Čekuolis dabar džiaugiasi anūkais, taip pat ir sėkmingai susiklosčiusia santuoka su antrąja žmona, psichologe ir Vilniaus universiteto dėstytoja Edita Sirvidyte-Čekuoliene.

Keliautojas ir žurnalistas neslepia, jog šeimyninius santykius ypatingai įtakoja ne tik besikeičiančios gyvenimo aplinkybės – Čekuolių šeimoje itin svarbios ir iš tėvų, senelių ir prosenelių perimtos tradicijos. Dėl šios priežasties, kaip pasakoja A. Čekuolis, į dvidešimt trejais metais jaunesnę žmoną vyras kreipiasi pagarbiu ,,jūs“.

,,Taip buvo kreipiamasi mano senelių šeimoje iš motinos pusės. Mano motina buvo kilusi iš bajoraičių. Jos motinos pavardė – Daumantaitė-Vaišvilaitė. Kadangi mums su Edita šios vedybos yra antrosios, nutarėme išlaikyti tradiciją. Įsikarščiavus lengva pasakyti: „Eik tu š..! Bet niekaip nepasakysi „Eikite jūs š...!” Tas „jūs” yra minkšta pagalvė galimiems konfliktams”, - ,,Gyvenimo būdui” pasakojo A. Čekuolis.