Šiuose apdovanojimuose kritikų vaidmuo tenka žiūrovams – būtent tiems, kuriems ir yra kuriami filmai. Visi, neabejingi kinui, gali užsukti į tinklalapį www.europeanfilmawards.eu ir atiduoti balsą už filmą, šiemet palikusią didžiausią įspūdį.

Europos kino apdovanojimuose kino mėgėjų simpatijos jau yra atitekę filmams, kuriuos puikiai žino ir Lietuvos žiūrovai: „Gyvenimas yra gražus“, „Lūšnynų milijonierius“, „Amelija iš Monmartro“.

„Nuo visų Europos žiūrovų, tarp jų ir mūsų, priklausys, kuris filmas šiemet taps numylėtiniu. Mūsų simpatijos, žinoma, keliauja į „Virtuvę sielai“. Raginu visus režisieriaus Fatih Akino, gero kino, gero maisto ir geros muzikos mylėtojus atiduoti balsą už filmą, kuris priverčia nusišypsoti net ir po sunkiausios dienos“, – teigia kino teatro „Pasaka“ programos sudarytoja Andrė Jarutytė.

„Virtuvė sielai“ nukelia į pusrūsyje esantį to paties pavadinimo restoranėlį, kuriam vadovauja graikų kilmės vokietis Zinosas Kazantsakis. Verslas jam sekasi prastai, mergina jį palieka ir išvyksta į užsienį, paleistas iš kalėjimo brolis kelia vien problemas, tačiau viltis juk visada yra – tereikia pasisamdyti geriausią miesto virėją.

Kino teatro „Pasaka“ įkūrėjos Gretos Akcijonaitės teigimu, tai – filmas, po kurio norisi atidaryti savo restoraną.

Apdovanojimas žiūrovų išrinktam geriausiam filmui bus įteiktas gruodžio 4 d. Estijos sostinėje Taline.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją