Abu kino teatrai dar prieš savaitę kartu su Vilniaus miesto savivaldybe 2012-uosius paskelbė nekomercinio kino metais, taigi šeimos mėnesio projektas yra pirmoji nekomercinio kino metų iniciatyva.

Tėvams kinas nemokamai

Kino teatre “Pasaka” motinos dieną bus rodomi filmai, tinkami visai šeimai: “Kūdikiai”, “Tvenkinio paslaptys”, “Mažylis Nikolia”, “Prie jūros”. Visos mamytės ir tėveliai, į kiną atėję su vaiku, filmo bilietą į šiuos seansus gaus nemokamai. Speciali šeimos akcija bus taikoma bet kokio amžiaus tėvams ir bet kokio amžiaus vaikams, todėl tikimasi sulaukti ir šeimų, kurios atvyks su močiutėmis bei seneliais. Tokia pati akcija galios ir tėvo dienos proga.

“Skalvijos” kino centre šeimos mėnesį aktyviai darbuosis jau gerai žinomas “Karlsono kinas” – čia irgi bus parodytas ne vienas šeimai skirtas filmas: “Tvenkinio paslaptys”, “Krokodilai”, „Yp!”, „Kukis“. Į pastaruosius du filmus Motinos dieną visas mamas su vaikais iš šeimos centrų „Skalvija“ pakvies žiūrėti nemokamai. Taip pat nemokamai per Motinos dieną moterys bus kviečiamos pasižiūrėti „Skalvijoje“ rodomą naują britų režisieriaus M. Leigh filmą „Dar vieneri metai“.

Ne tik kinas

Motinos dieną, gegužės 6-tąją, kino teatre “Pasaka” dr. Austėja Landsbergienė skaitys atvirą paskaitą apie motinystę bei savirealizaciją “XXI amžiaus motinystės iššūkiai: ar tikrai egzistuoja supermamos?”. Tuo pat metu vaikams bus organizuojamos kūrybinės dirbtuvėlės kartu su dailės studija „Dailu“, kuriose bus kuriami pasveikinimai mamai.

Tėvo dieną “Pasakoje” vyks kūrybinės dirbtuvėlės su Žaislų muziejumi bei veiks dėvėtų žaislų turgelis, kuriame vaikai už simbolinę kainą galės įsigyti arba išmainyti gerus, bet pabodusius ar išaugtus žaislus, knygutes, sporto priemones, kitokius daiktus.
 
“Skalvijoje” gegužės 12 d. vyks popierinio televizoriaus animacijos dirbtuvėlės. Jose vaikai su animatore Urte Budinaite išmoks kurti svajonių televizorių ir piešti filmus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją