Tuo pačiu metu buvo diskutuojama apie Juliano Schnabelio (Džuliano Šnabelio) filmą "Prieš naktį" (Before Night Falls), kuris yra vienas iš kelių festivalyje rodomų filmų, galinčių sulaukti komercinės sėkmės. Kol kas nepasirašytas kontraktas dėl jo demonstravimo Amerikoje, bet derybos, pasak šaltinių, vyksta tiek su "Fine Line Features", tiek su "Sony Pictures Classics".

Bartui Walkeriui (Bartui Volkeriui) iš ICM ir prodiuseriui Jonui Kilikui (Džonui Kilikui) už teisę demonstruoti filmą esą siūloma daugiau nei milijonas JAV dolerių, o sutartį norima pasirašyti iki pirmadienio premjeros, kai šis filmas - homoseksualaus Kubos rašytojo Reinaldo Arenaso autobiografija - bus parodytas konkursinėje programoje.

Dideliam nusivylimui, Martinas Scorsese (Martinas Skorsezė) patvirtino nespėsiąs baigti savojo filmo, kurio premjera buvo numatyta rugsėjo 8 dieną. Iš pradžių pavadintą "Saldžiuoju kinu" (Il Dolce Cinema), filmą italai neseniai perkrikštijo "Mano kelione Italijoje" (Il Mio Viaggio in Italia). Jame yra daug archyvinės medžiagos, todėl užtruko paruošimas.

Nebaigto filmo dalis buvo parodyta praėjusių metų festivalyje.

Šiemet visi, bent jau atidarymo vakarą, dėmesį skyrė C. Eastwoodo šventei. C. Eastwoodas neseniai baigė filmą "Kosmoso kaubojai" (Space Cowboys), kurį režisavo, prodiusavo ir kuriame vaidino. Venecijoje Holivudo veteranas iš Sharon Stone (Šeron Stoun) rankų priėmė "Auksinį liūtą" ("Leone d`Oro") už gyvenimo pasiekimus.

"Šis apdovanojimas atitenka jo itin vertam žmogui, kurį savo pasaulyje laikome karaliumi. Kai mokomės savo amato, stebime tokius žmones, kaip jis", sakė Sh. Stone, ketvirtadienį vakare vesianti festivalio labdaros vakarą, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos kovai su AIDS.

Priimdamas apdovanojimą, C. Eastwoodas atsakė itališkai. "Prieš daugelį metų jaunas aktorius atvykau į Italiją dirbti su tokiu pačiu jaunuoliu - režisieriumi Sergio Leone (Serdžijumi Leone). Ši šalis užima ypatingą mano širdies kertelę. Grazie mille (it. labai ačiū), Sergio, už šitą "Leone", sakė jis.

Šventę aptemdė tik šiam metų laikui nebūdingas lietus, sutrukdęs kruopščiai rengtam pokyliui išpuoštame sode. 1,2 tūkst. svečių teko pakviesti po stogu.

Festivalio direktorius Alberto Barbera (Albertas Barbera) patvirtino, kad deramasi dėl Davido Mameto (Deivido Mameto) satyros "Valstija ir Meinas" (State and Main) įtraukimo į programą. Šis filmas rodomas Dovilio festivalyje.

Kitas neseniai įtrauktas filmas yra Halo Hartley (Helo Hartlio) pusės valandos trukmės "Kimono" (Kimono), nufilmuotas Japonijoje.

Venecijos filmų festivalis, kuris tęsis iki rugsėjo 9 dienos, prasidėjo C. Eastwoodo "Kosmoso kaubojais", kuriuose dar vadina Tommy Lee Jonesas (Tomis Li Džounsas), Donaldas Sutherlandas (Donaldas Saterlendas) ir Jamesas Garneris (Džeimsas Garneris).

Konkursinėje programoje iš viso yra 18 filmų, tik du iš jų yra amerikietiški - Roberto Altmano "Dr. T ir moterys" (Dr. T and the Women) bei minėtas "Prieš naktį".

Pagrindinės vertinimo komisijos prezidentu išrinktas Milosas Formanas (Milošas Formanas), o debiutuojančių režisierių darbus vertinančiai komisijai vadovauja Atomas Egoyanas (Atomas Egojanas).

Nekonkursinėje programoje - Woody Alleno (Vudžio Aleno) "Smulkūs sukčiai" (Small Time Crooks), Claude Chabrolio (Klodo Šabrolio) "Ačiū už šokoladą" (Merci Pour Le Chocolat) ir kiti.

Seniausias pasaulyje Venecijos filmų festivalis baigsis Tony Gatlifo (Tonio Gatlifo) "Vengo", kuriame vaidina Antonio Canalesas (Antonijus Kanalesas).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją