Viena tokių juostų – „Tamsiausia valanda“, pasakojanti apie būtybių iš kosmoso ataką Rusijos sostinėje.

Saujelė amerikiečių jaunuolių atvyksta į Maskvą, kur linksmai leidžia laiką ir mėgaujasi jaunyste, naujomis pažintimis ir nevaržomai šėlsta. Deja, linksmybės greit baigiasi – miestą tyliai ir nepastebimai užpuola nepažįstamos būtybės, savo kelyje naikinančios bet kokias gyvybės apraiškas. Elektros energija mintantys nematomi sutvėrimai atrodo nesustabdomi ir šluoja žemės paviršių. Netrukus paaiškėja, kad ateiviai apsėdo visą žemės rutulį, ir įvykių epicentre atsidūrę jaunuoliai privalo rasti drąsos ir stoti į kovą vardan savo gyvybių.

Projekto prodiuseris, ir bene vienintelis Rusijos prodiuseris sulaukęs stulbinančios pripažinimo Holivudo kolegų tarpe, Timuras Bekmambetovas pasakoja, jog dėkinga filmo tematika kūrėjams leido pilnu pajėgumu išnaudoti specialiųjų efektų teikiamas galimybes ir net susprogdinti Kremlių – Maskva buvo sulyginta su žemės paviršiumi, rašoma "Forum Cinemas" pranešime žiniasklaidai.

Prodiuseris Tomas Jacobsonas pasakojo, jog sprendimas filmą kurti 3D formatu atėjo tarsi savaime. „Maskva – itin fotogeniškas miestas. Režisierius Chrisas Gorakas filmavimams atkakliai ieškojo tokių vietų, kurias išvydę žiūrovai jaustųsi esą pačiame miesto centre ir įvykių sūkuryje. Tad būtent filmo tematika ir režisieriaus noras nukelti žiūrovus į Maskvą ir lėmė 3D pasirinkimą,“ – tvirtino prodiuseris T.Jacobsonas.

T.Bekmambetovas užsiminė, jog žiūrovai išvys įdomų tamsos ir dienos šviesos žaismą. „Esame įsitikinę, jog saugiausia – buvimas dienos šviesoje. „Tamsiausia valanda“ paneigs šį mitą ir įrodys, jog kartkartėmis tamsoje žymiai saugiau negu dienos šviesoje, ypač jeigu jus puola nematomos būtybės“, - juokėsi vyras.

Garsusis rusų prodiuseris ir režisierius šyptelėjo paklaustas, ar smagu buvo Maskvą paversti griuvėsių krūva. „Tai – tarsi smagus berniukų svajonių žaidimas, kai viską aplink gali sugriauti, paversti pelenais ir už tai tavęs niekas nebars“, - apie savo naujausią juostą linksmai pasakojo prodiuseris T.Bekmambetovas.

Pasaulinė šio filmo premjera, kaip ir dera Rusijos sostinėje filmuotai juostai, vyks Maskvoje gruodžio 22d., ir tik po trijų dienų šį filmą išvys Niujorko kinomanai. Tamsiausia valanda Lietuvos kino teatruose išauš sausio 6 dieną.

Filmo treileris:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją