Cinizmu, drąsa ir noru bei gebėjimais laužyti taisykles garsėjantis režisierius nutarė parodyti, jog žaislai nėra tik nekalti sutvėrimai, o kartais tampa netgi pagrindiniais santykių griovėjais!

1. Režisierius Sethas MacFarlane filmą skyrė visiems infantiliems vyrams.

2. Patvirtinta, jog komedija „Tedis“ sulauks tęsinio.

3. Nepaisant to, jog filmuojant buvo panaudoti net keli pliušiniai meškiukai Tedžiai, didžiąją filmavimo dalį Tedį keitė metalinis stovas su ant jo pritaisytomis lėlės akimis. „Jaučiausi kaip idiotas, kalbantis su metaliniu stovu“, - vėliau juokėsi Markas Wahlbergas.

4. Iš pradžių Sethas MacFarlane šios istorijos pagrindu ketino sukurti animacinį serialą, tačiau kompiuterinėms technologijoms leidus „atgaivinti“ meškiną, buvo nuspręsta sukurti filmą, paverčiant jį pagrindiniu juostos veikėju.

5. Tedis buvo „atgaivintas“ pasinaudojant motion capture technologija ir kompiuterinės grafikos galimybėmis, kuomet ant režisieriaus Setho MacFarlane kūno įtaisyti judesio davikliai gautą informaciją perduodavo kompiuteriui, apdorojančiam informaciją ir kompiuterio ekrane sukuriančiam meškino judesių amplitudę. Pasinaudojant motion capture technologija buvo sukurtas Smygolas filme „Žiedų valdovas“, Cerazis juostoje „Beždžionių planetos sukilimas“ bei animacinio filmo „Tintino nuotykiai. Vienaragio paslaptis“ veikėjai. Filmo „Tedis“ kūrėjai naudojo analogiškas programas naudotoms Jameso Camerono filme „Įsikūnijimas“.

6. Nepaisant komedijinio žanro, už filme girdimą grubią leksiką, nenormatyvinius išsireiškimus, nešvankius juokelius, smurto scenas, o taip pat scenas, kuriose vartojami narkotikai ir alkoholis, Amerikoje „Tedui“ skirtas vienas griežčiausių, „R“ reitingas, reiškiantis, jog asmenims iki 17 metų be tėvų priežiūros nederėtų dalyvauti šio filmo peržiūrose.

7. Nei Mila Kunis, nei Markas Wahlbergas iš pradžių neketino filmuotis juostoje „Tedis“. Mila Kunis, apie filmo idėją žinojusi daugybę metų manė, jog šiam vaidmeniui geriau tiktų komedijinio žanro aktorė, o tuo tarpu Markas Wahlbergas manė esąs netinkamu ir kiek senstelėjusiu tokiam vaidmeniui. Aktorius savo nuomonę pakeitė perskaitęs juostos scenarijų, o M. Kunis galutinai persigalvojo pabendravusi su M. Wahlbergu ir sudalyvavusi bandomuosiuose filmavimuose.

8. Amerikiečių režisieriui, scenaristui ir animatoriui Sethui MacFarlane „Tedis“ tapo pirmuoju ilgo metro režisieriaus filmu. Jokių tabu nepaisantis režisierius filme traukia per dantį amerikiečių kultūrą ir nevengia pašiepti savo tautiečių, pasinaudodamas jam įgimtu cinizmu. Filme „Tedis“ kliūna filmų „Vienas namuose“ žvaigždei Macaulay Culkinui, dainininkei Katy Perry bei „Saulėlydžio“ sagos filmų žvaigždei Taylorui Lautneriui. Taip pat filme pamatysite bei išgirsite apie džiazo dainininkę Norah Jones bei aktorių Ryaną Reynoldsą.

9. Kino teatrus filmas pasiekė kodiniu pavadinimu „Thunder Buddies“.

10. Scena, kurioje M. Wahlbergo herojus Tedžiui vardina moterų vardus, buvo nufilmuota vos kelių dublių dėka. Aktorius nesinaudojo nei vardų kortelėmis, nei užuominomis, o M. Wahlbergas savarankiškai sudarė vardų sąrašą.

Filmo anonsas (be cenzūros):

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)