1.„Smūgis žemiau juostos“ sukurtas remiantis to paties pavadinimo Marko Millaro ir Johno Romita jaunesniojo komiksu.

2. Juostos filmavimai truko vos 1,5 mėnesio ir vyko Toronte bei Londone.

3. „Smūgis žemiau juostos“ – prieš trejus metus kinuose rodyto filmo „Ateini čia, arba gausi į dūdą!“ (angl. „Kick-Ass, 2010“) tęsinys.

4. Nors šioje filmų serijoje aktorius Aaronas Tayloras Johnsonas įkūnija paauglį, tačiau tarp juostų „Ateini čia, arba gausi į dūdą!“ ir „Smūgis žemiau juostos“ filmavimų spėjo vesti ir susilaukti dviejų vaikų.

5. Vaidmuo pirmajame serijos filme aktorę Chloe Moretz pavertė viena paklausiausių Holivudo aktorių - paauglių, o režisieriui Matthew Vaughnui atvėrė naujas karjeros galimybes – vyras ėmėsi režisuoti komiksus apie Iksmenus. Nepaisant pirmojo filmo sėkmės, antrojo filmo vairalazdė atiteko ne M. Vaughnui, o režisieriui Jeffui Wadlowui.

6. Aktorius Jimas Carrey ne tik nusipirko vaidmenį šiame filme, tačiau ir pats pasirūpino vaidmeniui reikalingai rekvizitais (Žvaigždiškai Dryžuoto pulkininko kostiumu).

7. Juostoje nusifilmavo garsi Rusijos kultūristė Olga Kurkulina, įkūnijusi vagilę Motiną Rusiją. Filmo stilistai niekaip negalėjo rasti moters įkūnijamai herojei tinkančio kostiumo, tad galiausiai nusprendė įsprausti ją į bikinį, taip pabrėždami jos raumenyną ir išpuoselėtą figūrą.

8. Didžiąją daugumą filme matomų kaskadinių triukų aktorė Chloe Moretz atliko savarankiškai, nesinaudodama dublerių ir kaskadininkų pagalba.

9. Tai – pirmasis režisieriaus Jeffo Wadlowo filmas, JAV pelnęs R reitingą, t. y. vaikams iki 17 metų draudžiantį filmą stebėti be suaugusiojo priežiūros. Lietuvoje filmas pelnė N-16 reitingą dėl necenzūrinių žodžių ir žiaurių vaizdų.

10. Filme gausu citatų į kitus filmus, pavyzdžiui Martino Scorsese „Taksistą“ (angl. „Taxi Driver“, 1976), Quentino Tarantino „Kriminalinį skaitalą“ (angl. „Pulp Fiction“, 1994), Luco Bessono „Nikitą“ (angl. „La Femme Nikita“) bei Bryano de Palmos „Žmogų su randu“ (angl. „Scarface“, 1983).

11. Daugelis filmo scenų – akivaizdžiai įkvpėtos Quentino Tarantino kūrybos, todėl dalis jų alsuoja režisieriui būdingu braižu arba parodijuoja kino metro filmus.

12. Kai kuriose pasaulio šalyse kino teatrus pasiekė skirtingai dubliuoti filmo „Smūgis žemiau juostos“ variantai, t. y. dubliuota, subtitruota bei necenzūruota filmo versija.

„Smūgis žemiau juostos“ papasakos apie paauglius Kick-Ass Deivą (akt. Aaron Taylor-Johnson) ir Žudikę Mindę (akt. Chloë Grace Moretz), kovojančiais su nusikalstamumu. Kaip paaiškėja, dviese lauke – ne kariai, tad jaunuoliai prisijungia prie Pulikininko Žvaigždiškai Dryžuoto (akt. Jim Carrey) vadovaujamos grupuotės, kurioje – spalvotais kostiumais apsitempę Deivo ir Mindės bendraminčiai kovoja su neteisybe, tikėdamiesi kartą ir visiems laikams padėti tašką miestą krečiančioje nusikaltimų virtinėje. Tuomet, kai tikslas, regis, buvo pasiektu ir superherojai galėjo lengviau atsipūsti, jų kelyje išdygsta piktadarys MK (akt. Christopher Mintz-Plasse), degantis keršto troškimu ir siekiantis sutrypti jaunuolius už pirmojoje filmo dalyje įvykdytus veiksmus.
Surėmę jėgas draugai, padedami Žvaigždiškai Dryžuoto Pulikininko, privalo įveikti MK ir įrodyti, jog draugystė ir tikėjimas savo darbais yra kur kas stipresne jėga už kerštą! Kaukėti ir labai pavojingi nuotykiai kine žiūrovų lauks jau rugsėjo 30 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)