„Kažkada tikrai galvojau tik rašyti, neberežisuoti, bet šiemet, filmuodamas „Milijonieriaus palikimą“, supratau, kad režisūra man visgi patinka. Dar kol kas nemesiu“, – pranešime spaudai žada populiarių komedijų kūrėjas.

„Milijonieriaus palikimas“ tarsi pratęsia kino filmų ir televizijos serialų režisieriaus, scenaristo T. Vidmanto mėgstamą milijono temą. Jo komedijos „Trys milijonai eurų“ su Giedriumi Savicku, Inga Jankauskaite, Ineta Stasiulyte, Jokūbu Bareikiu ir „Pats sau milijonierius“ su Audriumi Bružu ir Gelmine Glemžaite užkariavo šalies kino teatrus, tapo ne tik žiūrimiausiais, bet ir pelningiausiais lietuviškais kino filmais.

Kaip jam seksis žiūrovus prisikviesti į naujus milijonierių nuotykius?

„Visada stengiuosi papasakoti daugiau, nei atspindi filmo pavadinimas. Manau, kad visi šie mano filmai nebūtų nei įdomūs, nei populiarūs, jeigu juose būtų kalbama tik apie pinigus, – sako T. Vidmantas. – Milijonas skamba kaip finišo linija. Daug kas svajoja apie laimėjimą loterijoje, apie netikėtą palikimą, žodžiu, apie milijoną, dėl kurio nereikėtų dirbti. Laimėjimas „Trijuose milijonuose eurų“ buvo reikalingas, kad filmo personažai suvoktų, jog svarbiausia yra turėti vienas kitą. Filme „Pats sau milijonierius“ analizavau tėvui bandančio įtikti sūnaus dramą ir jų abiejų santykį. Ši mano kino trilogija apie milijonus ir milijonierius prasidėjo nuo suvokimo, kad kiekvienas nori turėti daugiau, nei turi.“

Planuoti ir skaičiuoti savo naujojo filmo sėkmės pelningiausių komedijų režisierius nesiryžta.

„Sėkmės nei numatyti, nei suplanuoti neįmanoma, – jis sako. – Yra kalnas aplinkybių, kurios ne nuo mūsų priklauso. Mes tik galime sukurti maksimaliai gerą filmą tomis sąlygomis, kurias turime, ir tikėtis, kad jokios kitos sąlygos filmui nesutrukdys.“

Gruodžio pabaigoje pasirodysiančioje komedijoje „Milijonieriaus palikimas“ T. Vidmantas pasakoja nuoširdžią dviejų brolių istoriją. Žemaitės žmonos, kurią vaidina Ineta Stasiulytė, po padu laikomas Giedriaus Savicko sukurtas kaimietukas Kęstas ir jo brolis, miestietis Vincas, kurio vaidmenį sukūrė aktorius Audrius Bružas, paveldi po penkis milijonus dolerių.

Paaiškėja, kad dėdė iš Amerikos broliams paliko ne tik krūvą pinigų, – kad gautų palikimą, Kęstas ir Vincas turi atlikti daugybę keistų užduočių. Beje, apie tai, kad yra broliai, jiedu sužino tik notarų kontoroje.

Dėdės sugalvotos užduotys – viena už kitą keistesnės: vyručiams teks ne tik organizuoti dėdės laidotuves, bet ir vogti obuolius, pardavinėti bulves, lipti į karvės blyną ir dar atlikti krūvą neįmanomų dalykų. Prižiūrėti, kad visos užduotys būtų tinkamai įvykdytos, broliams paskiriama geraširdė notaro dukra, jos vaidmenį filme atliko Dovilė Kundrotaitė. Kaip Kęstui ir Vincui seksis įgyvendinti tai, ką mirdamas sugalvojo dėdulė? Ar pavyks paimti jo milijonus?

Nauja režisieriaus Tado Vidmanto komedija „Milijonieriaus palikimas“ Lietuvos kino teatruose – nuo gruodžio 29 dienos. Filme vaidina G. Savickas, A. Bružas, I. Stasiulytė, D. Kundrotaitė.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją