„Kartu su „Hariu Poteriu“ ir slapta viltimi, jog magijos pasaulis tikrai egzistuoja, užaugo jau ne viena karta, o populiarumo tiek filmai, tiek knygos visame pasaulyje nepraranda iki šiol. Pasitinkant dar vieną gruodį dauguma mūsų nekantriai laukia, kol galės jau kelioliktą kartą žiūrėti šiuos filmus. „Hario Poterio“ magija asocijuojasi su šventėms ir mūsų komanda negalėtų būti laimingesnė, jog tokiu pakiliu metų laiku gali paskelbti, kad jau šį pavasarį gerbėjai turės galimybę gyvai susitikti su dviem itin ryškiomis legendinės epopėjos žvaigždėmis“, – pranešime spaudai sako Tomas Vievesis, vienas iš „Comic Con Baltics“ renginio organizatorių.

Apie kiekvieno filmo užkulisius

Semas Finiganas Harį Poterį lydėjo nuo pirmųjų jo akimirkų Hogvartse. Abu personažai kartu buvo paskirti į Grifų Gūžtos koledžą, gyveno viename bendrabučio kambaryje, kartu lankė pamokas ir net kvidičo aikštę. Atitinkamai, Semą įkūnijęs airių kilmės aktorius Devon Murray filmavosi visuose aštuoniuose Poteriados filmuose ir laiką užkulisiuose leido su visomis „Hario Poterio“ žvaigždėmis.

„Prieš dvidešimt metų mano gyvenimas pasikeitė amžiams. Sutikę gatvėje žmonės manęs nevadina Devonu, o vadina Semu arba „tuo žmogumi iš Hario Poterio“. Smagu būti dalimi kažko tokio ikoniško“, – savo „Instagram“ paskyroje rašė D. Murray.

Sprogimais ir potraukiu sprogmenims, greitai įsiplieskiančius charakteriu, drąsa bei lojalumu garsėjančio personažo aktorius yra tik vienas iš keturiolikos, kuris gali pasigirti vaidinęs kiekvienoje Poteriados dalyje.

„Net neabejojame, jog „Hario Poterio“ fanai galėtų praleisti valandų valandas klausydami istorijų iš filmavimo aikštelių, užkulisių, bendravimo su kitais aktoriais. Pakanka vien atverti D. Murray socialinių tinklų paskyras ir dėmesį jau prikausto niekur nematyti kadrai iš to meto filmavimo kasdienybės – nuo aktorių žaidimų kortomis iki linksmų momentų filmavimo metu“, – sako „Comic Con Baltics“ organizatorius.

Įsimintina ir iš „Sostų karų“, „Džono Viko“

Renginio „Comic Con Baltics 2024“ organizatoriai skelbia, jog kartu su D. Murray į renginį atvyks ir britų aktorė Natalia Tena, „Hario Poterio“ filmuose įkūnijusi metarmorfagės, savo išvaizdą keisti galinčios magės, Nimfadoros Tonks personažą. Aurore dirbusi ir kito ryškaus personažo, vilkolakio Remo Lubino žmona tapusi Tonks matoma nuo penktosios filmo dalies – „Hario Poterio ir Fenikso brolijos“.

„Greta ryškaus vaidmens magijos pasaulyje, aktorė buvo puikiai matoma ir seriale „Sostų karai“ (orig. „Game of Thrones“), kur ji atliko laukinės (orig. wildling) Oshos vaidmenį“, – sako T. Vievesis.

Aktorė taip pat vaidino tokiuose projektuose, kaip „Džonas Vikas“ (orig. „John Wick“), seriale „Mandalorietis“ (orig. „Mandalorian“) ir dešimtyse kitų.

Atvyksta gegužę


Gyvai pasimatyti su D. Murray bei N. Tena gerbėjai galės jau pavasarį – gegužės 25-26 dienomis Vilniuje, „Litexpo“ vyksiančiame didžiausiame populiariosios kultūros renginyje Baltijos šalyse „Comic Con Baltics 2024“.

Tarp jau patvirtintų renginio svečių – „Marvel“ filmų aktorius Sean Gunn, aktorė Natasha Halevi, internetinių komiksų žvaigždės „Natural Habitat Shorts“ ir Nathan W. Pyle, kuriantis „Strange Planet“ komiksus.

Renginio metu lankytojai turės galimybę ne tik gyvai išvysti visame pasaulyje garsius svečius, bet ir kartu įsiamžinti ar net gauti aktorių bei kūrėjų autografus.

Renginys „Comic Con Baltics 2024“ iš viso vyks tris dienas – nuo gegužės 24 iki 26 dienos, per kurias „Litexpo“ pavirs į populiariosios kultūros visatą. Joje – naujausių kompiuterinių žaidimų bei technologijų pristatymai išskirtinėje „Baltics Gaming Expo“ erdvėje, didžiausias Baltijos šalyse cosplay konkursas, naujausių filmų pristatymai, pranešimai ir diskusijos, „Meet Lithuanian Film Industry“ platforma, kviečianti dalyvauti pokalbiuose su ryškiausiais, pasauliniame lygmenyje žinomais Lietuvos kino industrijos atstovais, interaktyvi šeimų erdvė, kone šimtą populiariosios kultūros menininkų kasmet apjungianti „Menininkų alėja“, daug įdomybių pasiūlysianti prekybininkų erdvė, įspūdingos dekoracijos iš garsiausių pasaulio filmų bei serialų ir daug kitų įdomybių.

Pirmoji renginio diena, gegužės 24 diena, penktadienis, renginyje skirtas mokykloms. Su Kultūros pasu įėjimas – nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją