Ch. Chaconą išgarsino ne tik jo asmeniniai pasiekimai parapsichologijos srityje, bet ir bendradarbiavimas kuriant tokias gerai žinomas siaubo juostas kaip „Egzorcistas“, „Poltergeistas“, „Paranormalūs reiškiniai“.

Mokslininkas per savo karjerą nagrinėjo tūkstančius mistikos kupinų atvejų, susijusių su apsireiškimais. Jis sako pats savo akimis matęs kai kuriuos dalykus, kurie vaizduojami filme „Nešventa“. Pavyzdžiui, matė, kaip religinės statulos juda ar ima kraujuoti. Taip pat vyrui yra tekę stebėti, kaip išgydomi nepagydomais laikomi ligoniai. Tiesa, Ch. Chaconas teigia, kad 70–80 procentų tokių atvejų yra racionalūs paaiškinimai.

„Nors dauguma paranormaliais vadinamų nutikimų atrodo neįtikėtinai, nuodugniai juos ištyrę, mes sugebėjome rasti pagrindimus. Ir toli gražu ne viskas, kas atrodo neįtikėtina siaubo filmuose, yra vien tik kūrėjų fantazija. Žinoma, tai palieka 20-30 procentų, kurių mokslas niekaip negali paaiškinti“, – neseniai interviu pasakojo parapsichologas.

Siaubo trileryje „Nešventa“ nusifilmavo etatinis siaubo filmų aktorius Jeffrey‘is Deanas Morganas, kuris dar žinomas iš serialų „Vaikštantys numirėliai“ bei „Grei anatomija“, filmų „Stebėtojų lyga“, „Betmenas prieš Supermeną: teisingumo aušra“ ir kitų. Juosta pasakos apie kurčnebylę merginą Alisą (aktorė Cricket Brown), kurią aplanko regėjimas – jai pasirodo mergelė Marija. Įvyksta stebuklas – po šio apreiškimo Alisa ne tik atgauna klausą ir kalbos dovaną, bet ir įgauna galią gydyti sergančius žmones. Į gimtąjį Alisos miestelį plūsta kenčiantys žmonės, kuriems dieviškas merginos prisilietimas yra paskutinė viltis patiems sulaukti stebuklo.

Apie šiuos įvykius išgirsta ir tikrą nesėkmių ruožą išgyvenantis žurnalistas Geris (akt. J. D. Morganas). Suprasdamas, kad ši istorija – garantuotas būdas atgaivinti karjerą, jis pasiryžta užfiksuoti ir įamžinti Alisos daromus stebuklus.

Tačiau gilindamasis į istoriją, žurnalistas pamažu ima abejoti Alisos pateikta įvykių versija. Netrukus Geris ima įtarti, kad Alisos daromi stebuklai yra ne mergelės Marijos nuopelnas, o puikiai užsimaskavusių piktųjų jėgų darbas.

Siaubo filmas „Nešventa“ Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti jau šiandien, gegužės 7 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)