DGA apdovanojimui už vaidybinio filmo režisūrinius pasiekimus, kurio laureatas dažnai pelno ir geriausio režisieriaus "Oskarą", taip pat nominuoti Tomas Hooperis, pristatęs muzikinę "Vargdienių" (Les Miserables) adaptaciją ir taivaniečių kilmės JAV režisierius Angas Lee - už pribloškiamą "Pi gyvenimą" (Life of Pi) 3D formatu.

DGA "trumpasis" pretendentų sąrašas buvo paskelbtas dvi dienos prieš "Oskarų" - pagrindinių Holivudo apdovanojimų - nominacijų paskelbimą. DGA apdovanojimo laureatas bus paskelbtas vasario 2 dieną.

S.Spielbergo politinė drama "Linkolnas" (Lincoln) jau buvo nominuota "Auksiniams gaubliams", kurių laureatai bus paskelbti šį sekmadienį.

DGA taip pat nominavo K.Bigelow filmą apie Osamos bin Ladeno medžioklę "Taikinys #1" (Zero Dark Thirty), kuris sulaukė ir prieštaringų vertinimų dėl jame vaizduojamų CŽV tardymo metodų, prilygstančių, pasak kritikų, kankinimui.

Už savo 2008 metų filmą "Išminuotojų būrys" (The Hurt Locker) K.Bigelow yra laimėjusi geriausio filmo ir geriausio režisieriaus "Oskarus". Iš viso tas filmas gavo šešis "Oskarus", tarp jų - apdovanojimą scenaristui Markui Boalui (Markui Boului), kuris su K.Bigelow dirbo ir kuriant juostą apie O.bin Ladeną.

Aktorius ir režisierius B.Affleckas buvo nominuotas už dramą apie Irano įkaitus "Argo", kuri pagal "Auksinių gaublių" nominacijas yra antroje vietoje.

DGA pagrindinis laureatas nuo 1948 metų visada, išskyrus šešis kartus, laimėjo ir geriausio režisieriaus "Oskarą".

Praėjusį kartą DGA laureatas "Oskaro" negavo 2002-aisiais, kai DGA apdovanojo "Čikagos" (Chicago) režisierių Robą Marshallą (Robą Maršalą), o Kino meno ir mokslo akademija - Romaną Polanski (Romaną Polanskį) už jo "Pianistą" (The Pianist).

Pernai DGA laimėjo nebylus filmas "Artistas" (The Artist), kuris vėliau gavo penkis "Oskarus", tarp jų - geriausio filmo ir geriausio režisieriaus. Pastarasis atiteko Michelui Hazanavicius (Maiklui Hazanavičiui).

Holivudas jau rengiasi ir svarbiausioms "Oskarų" nominacijoms, kurios turi būti paskelbtos ketvirtadienį, netrukus po 5 val. 30 min. vietos (15 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Patys "Oskarai" bus išdalyti vasario 24 dieną.