„Vogue“ žurnalui ji pasakojo, kad po 55 naktis trukusio kovos su mamutais scenos filmavimo beliko klausti: „Ką mes darome?“

„Jokie mokymai pasaulyje nebūtų manęs paruošę – naktiniams filmavimams reikėjo begalinės ištvermės. Ne kartą buvo taip, kad laikrodis rodo 4 val. ryto, tu apsidairai aplink, galvodama: „Tai absurdas. Ką mes darome?“

Artima jos bičiulė, kolegė aktorė Sophie Turner apie paskutinę dieną filmavimo aikštelėje pridūrė: „Nebesivaldžiau. Kai baigėsi (filmavimas), vis verkiau ir verkiau. Lyg būčiau atsisveikinusi su personažu, su kuriuo suaugau. Panašu į mirtį.“

Trečia pokalbyje dalyvavusi aktorė – Lena Headey (vaidina Cersei Lannister), ji prisiminė, kaip gavo vaidmenį ir kaip viskas prasidėjo.

„Niekas nežinojo, (kokiu grandioziniu projektu tai virs). Dalyvauji peržiūroje, gauni darbą, o paskui galvoji, ar kas nors jį žiūrės“, – pasakojo ji. Aktorė neslėpė ir neigiamo požiūrio į gėdingai pagarėjusį prodiuserį Harvey Weinsteiną.

O knygų „Sostų karai“ autorius George‘as RR Martinas sako neįsivaizduojantis, kaip baigsis pagal jo romanus kuriamas serialas.
70 m. rašytojas teigia, kad serialo siužetas stipriai skiriasi nuo jo knygų, taigi tiek jo, tiek gerbėjų laukia staigmenos.

Leidiniui „Entertainment Weekly“ jis sakė: „Neskaičiau (paskutinio sezono) scenarijaus, filmavimo aikštelėje nespėjau apsilankyti, nes rašiau (naują serijos knygą „Žiemos vėjai“).

„Šį tą žinau, bet atsirado daug smulkių veikėjų. Prieš kelerius metus siužetai išsiskyrė. Gali būti didelių neatitikimų“, – sakė rašytojas.

Iš pradžių seriale rodomi įvykiai nesiskyrė nuo knygų siužeto (fantastinių knygų „Ledo ir ugnies daina“ serija, kurių pirmoji yra „Sostų karai“), vėliau nutolo nuo romanų istorijų.

Paskui serialo scenarijų rašytojai ėmė kurti savo siužetą, na o serialas baigsis kitaip nei knygos.

Kol kas teigiama, kad septintas romanas „Pavasario svajonė“ bus paskutinė knyga. Tiesa, rašytojas neatmeta galimybės, kad knygų bus daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)