Saoirse Ronan („Mielieji kaulai“, „Hana“), kalbėdama apie „Sielonešę“, sakė, kad pamačiusi scenarijų nustebo, jog fantastinė istorija gali būti tokia aktuali ir sudominti skaitytoją. Po scenarijaus perskaičiusi Stephenie Meyer knygą pagrindinio vaidmens atlikėja buvo sukrėsta gerąja prasme: „Šis kūrinys panašus į visame pasaulyje puikiai žinomą „Saulėlydžio“ sagą. Gali atrodyti, kad perskaityti tokią ilgą knygą bus sudėtingas uždavinys, tačiau ji be galo įdomi ir intriguojanti. Neįsivaizduoji, kas bus kitame puslapyje, tad norisi skaityti dar ir dar“.

Aktorės teigimu, filme „Sielonešė“ perteikta didžioji dalis knygos: „Skirtingai nei dauguma režisierių, Andrew Niccolas („Trumano šou“, Įkalinti laike“) stipriai nenutolo nuo originalaus kūrinio. Jis meistriškai 600 puslapių knygos turinį perkėlė į 120 puslapių filmo scenarijų. Tam tikrai reikia talento, be to, žiūrovą klaidinantys filmai – Andrew arkliukas, tad „Sielonešės“ ekranizacija tikrai pribloškianti ir šokiruojanti“.

S. Ronan filme įkūnija du personažus: žmogaus bei ateivio. Jos vaidinama mergina Melani – tvirta, užsispyrusi ir stipri asmenybė. Ji privalo pasirūpinti jaunesniu broliu bei savimi. Iš jos atimami patys artimiausi žmonės, o tam, kad juos susigrąžintų, Melani privalo kovoti su jos protą mėginančia užvaldyti Klajokle.

Melani stengiasi neįsileisti ateivio Klajoklės į savo protą, iš visų jėgų kovoja už prisiminimus, kuriuos Klajoklė siekia panaikinti. „Buvo sunku įsivaizduoti, kaip jaučiasi Melani, kai netenka visko, kas jai gyvenime svarbiausia. Bet kartais man buvo gaila ir Klajoklės, kuri, neturėdama savo kūno, bando gyventi, tačiau vis atsimuša į stiprų Melani savisaugos instinktą ir niekaip neįsitvirtina jos kūne bei prote.“, – sakė aktorė. Aktorės teigimu, pats keisčiausias ir sunkiausias uždavinys jai buvo įtikinamai įkūnyti du visiškai skirtingus personažus.

„Saulėlydžio“ sagos autorės Stephenie Meyer knygos ekranizacija „Sielonešė“ Lietuvos kino teatrus pasieks kartu su visu pasauliu – kovo 29.d

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)