Nors dauguma filmo „Ne“ detalių yra slepiamos, anonse atskleidžiama, kad filme pasirodys nežemiškas vaizdinys, o brolio ir sesers duetas bandys iš jo uždirbti pinigus, rašoma pranešime spaudai.

„Aš norėjau sukurti filmą, kuris suteiktų auditorijai tikrovišką reginį apie NSO. Tačiau šis filmas „kapsto“ žymiai giliau,“ – savo naujausią projektą apibūdina režisierius.

„Norėjau sukurti reginį, kažką, kas reklamuotų mano mėgstamą meno rūšį ir mano mėgstamiausią būdą žiūrėti tą meno rūšį – kino teatro patirtį. Kai pradėjau rašyti scenarijų, pradėjau gilintis į reginio prigimtį, mūsų priklausomybę nuo reginių ir klastingą dėmesio atitraukimo prigimtį. Taigi filme kalbama apie tai. Ir tai filmas apie brolio ir sesers bei jų santykius,“ – teigia režisierius.

Ankstesniame J. Peele'o projekte kino kūrėjas sugebėjo užduoti aštrius socialinius klausimus, pasakodamas siaubo istoriją, nes 2019 m. filmas „Mes“ (angl. „Us“) nušviečia klasių sistemą ir jos dvilypumą, o 2017 m. filmas „Pradink“ (angl. „Get Out“) kovoja su rasizmu.

Filmo „Ne“ anonse juodaodis joja ant žirgo, todėl atrodo, kad J. Peele'as šįkart nori daugiau tyrinėti juodaodžių kultūrą Holivudo filmuose. Režisierius paaiškino: „Afroamerikiečių istorijos dalis, apie kurią kalbama filme, yra juodaodžių žmonių „nurašymas“, ištrynimas iš istorijos.“

Nežinantiems kino istorijos, juodaodis jojantis ant žirgo yra pati pirmoji filmuota medžiaga, geriau žinoma kaip Muybridge klipas. Tai buvo pirmoji nuotraukų serija, išdėstyta nuosekliai kadras po kadro, siekiant sukurti judantį vaizdą.

„Mes žinome, kas yra Eadweardas Muybridge'as, žmogus, kuris sukūrė klipą, bet mes nežinome, kas yra šis vaikinas ant žirgo. Jis yra tarsi pirmoji kino žvaigždė, pirmasis gyvūnų dresuotojas kine, pirmasis kaskadininkas kada nors pasirodęs filme ir niekas nežino, kas jis toks! Šis ištrynimas iš kino istorijos yra dalis to, ką pagrindiniai filmo „Ne“ veikėjai bando ištaisyti. Filme taip pat kalbama apie toksišką dėmesio prigimtį ir mūsų žmogiškosios priklausomybės nuo reginių klastingumą,“ - sako režisierius J. Peele'as.

Didžiulį ažiotažą keliantis siaubo filmas „Ne“ Lietuvos kinuose nuo rugpjūčio 12 d.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją