Puikiai įvertintas scenaristo ir režisieriaus Damieno Chazelle'o „Whiplash“ laimėjo ir didįjį žiuri prizą, ir žiūrovų skirtą geriausio amerikiečių draminio filmo apdovanojimą.

„Tai nebuvo lengvas statyti filmas ir nebuvo lengva įtikinti žmones jį statyti“, - sakė D.Chazelle'as, kuris ir pernai, už trumpametražį filmą panašia tema, buvo pripažintas Sandanso festivalyje, vykstančiame Park Sityje Jutos valstijoje.

Filmas „Rich Hill“ apie tris berniukus iš nepasiturinčių šeimų mažame miestelyje Misūryje, kurį režisavo Tracy Droz Tragos ir Andrew Drozas Palermo, gavo žiuri prizą už geriausią amerikiečių dokumentinę juostą.

Užsienio filmų grupėje čilietis Alejandro Fernandezas Almendrasas laimėjo didįjį žiuri prizą už trilerį „Nužudyti žmogų“.

Talalas Derki gavo apdovanojimą už dokumentinį filmą „Sugrįžimas į Homsą“ (Return to Homs) apie pilietinio karo Sirijoje pasekmes.

Tarp kitų vakaro laureatų buvo Etiopijos drama „Difret“ ir dokumentinė juosta „Gyvybė viduje: muzikos ir atminties istorija“ (Alive Inside: A Story of Music & Memory) apie pozityvų muzikos poveikį Alzheimerio liga sergantiems žmonėms.

„Žaliasis princas“ (The Green Prince) – tikra istorija apie palestiniečių berniuką, kuris Izraelio naudai šnipinėjo „Hamas“, taip pat sulaukė pripažinimo.

Tarp specialių žiuri ir įvairių techninių prizų laureatų yra Hubertas Sauperis, pagerbtas už „kinematografinę drąsą“ - dokumentinį filmą apie neokolonializmą „Ateiname kaip draugai“ (We Come as Friends).

Aktoriaus Roberto Redfordo įsteigtame nepriklausomo kino festivalyje šiemet buvo parodyta daugiau kaip 120 vaidybinių filmų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)